Sayfalar

Vivaldi Sevgi Çocuk

Yüz binlerce çocuğun izlediği Tom ve Jerry'nin fonuna klasik müzik koymuş olan insanları çok seviyorum.
Şu anda en çok istediğim şey bi çocuğumun olması ve gecenin bu saatinde onu uyuturken ninni olarak Vivaldi dinletebilmek.
Nasıl duygular bunlar ya Vivaldi sev beni.
Ama çocuk çok duygusal olmasın onun için başka müzikler de dinleteceğim ona.
Söz en fazla senin bestelerinden etkileneceğiz

12 sesleniş:

Burak Özkan dedi ki...

Aman sakın çocuğu fazla duygusal yapma; özellikle erkek olursa. :)

Pink Freud dedi ki...

Dimi annesine benzemesin:p

Burak Özkan dedi ki...

Eh, öyle de diyebiliriz ama kastettiğim o değildi.

Pink Freud dedi ki...

Bi çocuğun çok duygusal olmasını nasıl engelleyebiliriz ki?

Burak Özkan dedi ki...

Ben daha çok uzun vadeli bir iğneleme yapmıştım. Ve evet, genleri de söz konusu olunca ve eğer genel kanının inancına göre Mart dolaylarında doğarsa, bunun önüne geçmek daha da zorlaşır. Benim kastettiğim, senin de daha önce sözünü ettiğin üzere -belki üzerinde durulmaması gereken bir espiriydi- kızların erkek seçiminde, kendilerine daha az kırılgan ve daha kuvvetli erkekleri seçiyor olması üzerineydi. Şimdi, mesele sadece karşı cins mi diye düşünenler olabilir, hayır ama birçok şeyin kökeni ilişkilere dayanır; daha da fazlasını söylememe gerek yoktur herhalde. :)

Ve soru zaten baştan yanlış, bir çocuğun, duygusallığının önüne geçemezsin; bu durumda sorulması gereken -ortada bir anne-çocuk ilişkisi varsa- bir anne, tüm o koruma içgüdüsüyle sözü geçen çocuğunun duygusallığından doğacak olan üzüntüsünü nasıl minimuma indirir? Engellemek de neymiş! Ne demiş büyüklerimiz: "Akacak kan, damarda durmaz."

Pink Freud dedi ki...

İşte ben de engelleyemeyiz anlamında söylemiştim.
Evet bence de erkeklerin daha az duygusal olmaları gerekiyor daha önce de söylediğim gibi ama işte genlerden falan alıp martta doğarsa napıcaz demiştim.d

Burak Özkan dedi ki...

Yapabileceğin en iyi şey, bir şeylere yönlendirmek olur. Ama böyle deyince de aklıma, genç yaşlardan itabaren bir müzik aleti çalması veya oyuncu olması için eğitilen çocuklar geliyor. Bırakacaksın akışına, seçenekler sunacaksın vs. O kapılır zaten.

Pink Freud dedi ki...

Doğmamış çocuğa kaftan biçmek bu olsa gerek :D

Burak Özkan dedi ki...

Bu herkeste olan bir durum. Herkes bir şekilde, çocuğum olsa şöyle eğiticem gibilerinden laflar eder; çünkü bir yerde onu bir proje olarak görür.

Pink Freud dedi ki...

Sanırım ben evlat edinmek istiyorum.
Yani önemli olan çocuk sevgisiyse illa kendi genimi taşıycak diye bencillik yapılmamalı ki orda onca çocuk bi aile beklerken.

Burak Özkan dedi ki...

Bence önce irdelemen gereken, neden bir çocuk büyütmen gerektiğini hissediyor olman.

Pink Freud dedi ki...

Nedenini biliyorum :)