Sayfalar

Mübarek Davul(!) Ayı

Şu ramazan davulcuları olayına el atmadan duramayacağımı anladım.
Evet ben onlara gıcık olanlardanım.
Yok ramazanda kimsenin önünde bi şey yeme içme, saygı duy bık bık.
Peki tutanlar tutmayanlara saygı duysa? Davulcu sebebiyle uyuyamıyorum, gürültüye karşı hassasım, kimin ne hakkı var beni bir ay boyunca gürültü işkencesine maruz bırakmaya?
Çalarsaat denen bi şey var herkesin de söylediği gibi. Onu kurup kalkabilirsiniz sevgili gelenekçiler.
Bana göre gelenekler insana ya da topluma bi yarar sağlamıyorsa saçmalıktır, yobazlıktır.
Sıcak otobüste açlıktan nefesin kokuyorsa konuşmayabilirsiniz sevgili oruç tutanlar, bize saygı duyabilirsiniz.
Peki ya ezan olayı, tepemizde Arapça nağmeler... Anayasasında dini belirtilmeyen laik bi ülkede nasıl böyle uygulamalar hala yürürlükte şaşırıyorum. Dinsel özgürlük diyorsanız o zaman kiliseler de çan çalabilsin isteyen istediği yere kilise sinagog açabilsin.
Türk bi yönetmen felsefik içerikli bi film çeksin, filmin içerisinde bi karakter tanrıya küfretsin şu mübarek ramazan ayında neler olur neler...
Valla niye böyle sinirlendim şu an kendimi analizliyorum da geceleri 2'den 5'e kesintisiz devam eden davul seslerinden ve yukarı kattakilerin sahura kalktıklarında bütün apartmanı da ayağa kaldırmalarından olabilir, olması kuvvetle muhtemel yani.

14 sesleniş:

Adsız dedi ki...

saygı? çoğunluğun azınlığı ezme hakkı olan şey. yok böyle bir saygı.

Pink Freud dedi ki...

İnsan kötüdür diyorum size.d

Adsız dedi ki...

arada iyiler, akıllılar da var be. :) az da olsa ha? davulcuya yumurta atanlar varmış bu arada. güzel yöntem. :) şiddet içermeyen ama caydırıcı bir taktik. ;)

AlpereplA dedi ki...

dinozor yumurtası. şiddet içeren ve son derece caydırıcı bir taktik. :P

Pink Freud dedi ki...

İnsan yumurtası atıcam!

wimparella dedi ki...

dostum burası türkiye dini de islam islam dininde ezan arapça okunur diye olabilir mi acaba o nağmeler. burada geyette saygı duyuluyo milletlerin dini inançlarına. kilselerimiz de mevcut. çan da çalınmayıversin çalınsa da sorun olmazdı benim için. o aşamaya da gelebilmesi için hala dini islam olan bir ülke de olan başörtü sorunu bilemne falan var. yani daha çok ekmek falan yenmesi gerekiyor senin dediklerin kadar özgürlüğün gelmesi için. he bir de her şeyin fazlası zarardır. millet o kadar canını istediğini yapıp cılkını çıkarmasın toplumun diye var devlet.

Pink Freud dedi ki...

Tamam şimdi size bi sır vericem; Türkiyenin dininin İslam olmasını istemiyorum..
Herhangi bi din Türk dini olmamalı, bütün Türklere mal edilmemeli.
Gerçekten rahatsızlık duyuyorum bundan, nüfus cüzdanımda din hanesinde "İslam" yazmasından.
Her çocuk müslüman doğuyor bazılarına göre..
İnsanlar istedikleri dine inanabilirler bi şey demiyorum ama hepimize mal edilmesin artık bu.

Adsız dedi ki...

işte bunu anlamıyor insanlar. insan hakkı denen şeyin dini konularda çoğunluğun istediğine göre olmayacağını anlayamıyorlar.

sen davul istersin inancına, öteki zurna ister sabaha karşı 5 te, beriki megafonla sokak aralarında bağırır falan. yk işte, araya din girince mantıki düşünme devre dışı kalıyor.

Pink Freud dedi ki...

Evet evet inançlar topluma mal edilince yaptırım haline geliyor maalesef.

AlpereplA dedi ki...

Doğan her çocuğu vaftiz etmek gibi birşey nüfus kağıdına "İslam" yazılması. Çoğu yerde yapılıyor bu tarz şeyler. Sonradan değiştirme şansı da veriliyor nüfus dairelerine gidip gerekli bilgiyi alabilirsiniz yani herkesin bu konuda kişisel özgürlüğü var.

Ezan konusuna gelince de o ses asırlardır yankılanıyor. Halk bunu benimsemiş yani. Devlet bunu değiştirmeye kalksa o kadar çok problem çıkar ki bunu istemeniz bile abes kaçıyor. Gün boyunca toplam 10 bilemedin 15 dk süren ezan'ı problem etmek de havadan nem kapmaktır.

Ayrıca davulu da İslam'a mal etmeyelim davul Osmanlı'dan kalan bir gelenektir sadece.

Pink Freud dedi ki...

Ya konu sadece 15 dklık ezan değil o bi sembol ama beni rahatsız ediyor, aynı haçlı küpe kolye takıp körfeze gittiğimde insanların verdiği tepki gibi.

Adsız dedi ki...

çoğunluk ne isterse o doğrudur. nokta. abes işlerle meşgul olmayalım gerçekten. hiç ezan gerekli midir bu devirde değil midir diye düşünmeyelim. hiç ondan rahatsız olan var mı diye düşünmeyelim.

Pink Freud dedi ki...

Evet maalesef öyle yapılıyor

byvayet dedi ki...

burası bir ülke.bir sürü insan var yanılmıyorsam.ateisti budisti rumu ermenisi yahudisi veya hiç bi şeyi. bu ülkenin yüzde doksanının(?!)müslüman olması,diğer insanların hayatlarına 1 ay ara vermelerini gerektirmez.tamam ben sokakta sigara içmeyim,peki sen benim tuttuğum orucu takip ediyor musun? ben rumum ben yahudiyim ben ermeniyim ve ben italyanım. takip ediyor musun? hayır. ben neden takip edicem? çünkü bu ülke müslüman. yok ya? bütün dinlere söven ben,bunlar suratıma vuruldukça azınlık olasım geliyor.