Sayfalar

Kırosu'lar Tükenmez

Dayanamayıp şu daha önce bahsettiğim krosu kızlardan bi tanesinin facebooka yazdığı derin felsefik aforizmaları aktaracağım. Parantezle de yorumlarımı. Mesela;
-"Hayatta en büyük risk, risk almamaktır." (Yaşamak demek başlı başına binbir riski göze almak demektir.)
-"Seni çöpe atacağım poşete yazık."
-"Elimin kiri saçımın bitisin."
-"İyi, kötü pişman değilim yaptığım, yaşadığım hiçbir şeyden. Yaşanması gerekiyordu, yaşandı ve bitti." (Hayatı boyunca yaşadığı hiç ama hiçbir şeyden pişman olmayan insan baya yüzeysel yaşamış olan insandır. Ha bir de gelişime açık olmayan insandır, şöyle ki şu anki halinden acayip memnun olması gerekir.)
-"Son günlerde çok düşünür oldum"
-"Zor zamanları çabuk atlatır oldum" ( Düşünüp düşünüp zor zaman atlatan bi tek bu kız galiba. Zira insan dertli olduğu zaman kafa dağıtmak ister, düşündükçe iyice mutsuz olur, depresif takılır.)
-"Mutlu olmak için" adlı notundaysa ilk madde "aklını kullan". (Gerçekten zeki bi insan aklını kullanarak asla mutlu olmaz çünkü hayatın gerçeklerini fark ettikçe lanet eder.)
-Bi yazısı daha var orada da "birinin kadını olmak" istediğini belirtiyor. Şöyle açıklamış gerekçesini;
"Neden mi?"
"Herkesin eli tutulmaz."
"Herkesle film seyredilmez."
"Herkesle çekirdek çitlenmez."
"Herkesin kadını olunmaz da o yüzden!" (Herkesle neden çekirdek çitlenmez kısmı beni derin düşüncelere sevk etti:p)
-"içinden gelmeli.."
"Hücrelerine kadar hissetmeli, dna'larına kadar bilmeli insan!" (Kız bilimle sanatı birleştirdi bilmem farkında mısınız?)
Tamam bu kadar yeter içim şişti bi de şimdi eskaza görür falan blogu bütün yıl papaz oluruz artık. Pek blog okuyan bi kız değil ama bakalım:P
Yani belki de o kadar gıcık sözler değiller ama hepsi "erkek" üzerine yaa. Ya birisinden ayrılıyor, ya birini seviyor karşılık alamıyor, ya da birine bağlanmak istiyor falan. Bütün edebi ve felsefi yapısının temelindeki beyaz atlı prens arayışı onu küçümsememe yol açıyor.
Evet seni anlayan veya ruh eşim dediğin biriyle sevgili olmak tabii çok güzeldir.(yaşamadığım için varsayım of:d) Ama insan yalnız yaşamayı da başarabilmeli, karşı cins olgusu olmadan da hayatına devam edebilmeli güçlü olmalı. Bana göre böyle şeyleri facebooka dökmek yanlış yani orasının amacı belli aracı belli falan falan. Öyle işte...

2 sesleniş:

özge dedi ki...

'Son günlerde çok düşünür oldum'
hassktr!! :D

Pink Freud dedi ki...

Düşünüyorum da saçıma fönmü çekseeem maşamı yapsaaam.
Çok düşünür oldum valla :p