Sayfalar

Ekonomi Ve Cinsellik

Ülkelerin ekonomi gelişmişliğiyle kadınların cinsel aktifliği doğru orantılıymış.
Demek ki neymiş kadınlar ekonomik özgürlüklerine sahip olduklarında erkeklerin kültürel egemenliği de son buluyormuş.
Ve bu kültürel egemenlik durumu başka başka konulara da yansıyormuş. Kişinin maddi durumu önemliymiş, parayla birlikte özgüven de kazanıyormuş.
Parayı veren(alan) düdüğü çalıyormuş!

5 sesleniş:

Dt dedi ki...

kadın , varlığı ve statüsü itibariyle dünya üzerinde 2. kademe içinde yer alıyor. Zaten 2 kademe var , dolayısıyla sonuncu.

Bu durumdan dolayı kadınları gelişim gösteren toplumlar hep 1 adım ileri gidiyor , bir bakıyorsun 5 adım öne çıkıyor. Mesela a.b.d'de kadınlar ön planda çünkü orada "kadın şu işi yapamaz" mantığı yok. Kadın her şekilde her işi yapıyor , deli gibi de güçlü oluyor o zaman. Tabi durum böyle olunca kadın özgür oluyor , istediğini yapıyor istediği yere gidiyor.

Bunların sonucunda gelişmemiş toplumların ( mesela bizim ) insanları gelişmedikleri için , bu gelişmişliğe bakıp "aaa ne kadar gelişmişler" diyemiyor ; bunun yerine "oha lan karılar azmış burda" diyor. Ondan sonra "amerika'da seks çok normalmış olum , ben amerika'ya çalışmaya gidiyom" diyor. Be gerizekalı , kendi toplumunda kadını neden çalıştırmıyorsun ! hayvan !


sinirli bitirdim ki etkili olsun. teşekkür ederim.

Pink Freud dedi ki...

Aynen katılıyorum ekleme yapıcağım bi şey yok :)

koyusiyah dedi ki...

peki kuzey ülkeleri bu örneği çürütüyorsa? Ya da tam tersi satın alma gücü paritesine göre en müreffeh ülkelere bakalım norveç, lüksemburg, isviçre vs... Bence bu iki olgu birbirinden kesinlikle bağımsız

Pink Freud dedi ki...

Kuzey ülkelerinde kadınlar pasif mi yani?
Ben gidip görmedim ama genelde kadınlar daha özgürmüş gibi bir portre çiziliyor.

koyusiyah dedi ki...

kuzeydan kasıt balkan ve doğu bloğu ülkeleri..gelir durumları düşük fakat kendileri oldukça aktif, diğer örnek ise gelişmiş ülkelerde gelir durumları yüksek ama kendileri daha bilinçli