Sayfalar

Yabanileşmek

Bir yandan doğduğum güne lanet ediyor bir yandan okulun merdivenlerini ayaklarımı sürüye sürüye tırmanıyordum. İnsan içine çıkıyorum saçım ne halde acaba diyerek lavaboya yöneldim. Ayaklarımdan birini tuvalete atmaya muvaffak olmuştum ki eşikte kim olduğunu bilmediğim bir kız gülümseyerek "günaydın" dedi.
Bu kız da kim ki? Birisine mi benzetti niye bana günaydın diyor? Imm eski okulumdan mı liseden mi ortaokuldan mı, dersaneden mi tanıyor acaba, komşumuz olabilir mi? Hala gülümseyerek bakıyor? Beynimde fırtınalar koparken bir yandan da kızın yüzüne tanımlanamaz cisim görmüşçesine bakıyor olmalıyım ki kızın gülümsemesi bir süre suratında asılı kaldı ve sonra da soldu.
-"Tanışmıyoruz sadece günaydın demek istedim."
Artık nasıl bir yabani hal aldıysam, tanımadığım bir insanın bana günaydın demesi ihtimalini beynim sindiremedi. Özellikle de bir kızın..
Orada normal bir insan evladının vereceği tepki;
Gülümseyerek "Sana da günaydın", "aa ben de nereden tanıyorum diye bakıyordum", en azından "teşekkürler"di.
Bense "mmm" dedim duygusuz bir şekilde. Hatta demedim bile homurdandım. Ses çıkarmaya çalışmak sonucu ortaya çıkan anlamsız nağme. Sonra kıçımı dönüp aynaya bakmaya gittim.
İsteyerek yaptığım bir şey değildi. Hatta o kadar önemli bir olay da değil. Ama niye bu kadar yabanileştim diye sormadan edemedim. Çünkü savunma mekanizmam sayesinde artık insanlara karşı genel tavrım bu. Ben orada seni takmazken aslında kendimi koruyordum. Özür dilerim yabancı kız.

21 sesleniş:

Paris in Me :) dedi ki...

İşte tecrübe yaptırıyo belkide bunları.. İnsanları tanıdığımız zamanlarda okadar kırıldıkki belkide, tanışmalara bile yabanileştik... Belkide bölesi daha iyidir kimbilir..

PS: Ben ısrarla seni mimliyorum sen ısrarla cevap vermiyosun.. bence ben daha inatçıyım hıhh :)

Pink Freud dedi ki...

Hayatım;
http://pinkyfreud.blogspot.com/2010/08/mim-mimler-mimcikler.html
yazısından sonra mimlere cevap veremem ki.. Hem ne gerek var mimler biraz da blogların kaynaşması izlenip izlenilmediğini kontrol amaçlı konuluyor. Biliyorsun ki bloguna yaptığın her şeyi takip ediyorum (:

Paris in Me :) dedi ki...

:( ozaman benim blogum pek de izlenmiyo :(:(:(

Pink Freud dedi ki...

Yoo başlangıç tarihine göre gayet de çok izleniyor :)

Paris in Me :) dedi ki...

hmm tm ozaman neyse cnm benim için önemli kişiler izlese yeter, onlar kendilerini biliyo =)

. dedi ki...

of işte o dumur gibi kalan kız hep ben olurum bu durumlarda, yapma ama böyle şekerim. :D

hoş-anlıyorum seni (:

tembel hayvan dedi ki...

Her sabah okula bi şevkle gidiyorum, bugün iyi olcam sınıfta tanımadğım birine selam vercem diye, ki yüz küsür kişi sınıf olunca tanımadığım o kadar çok insan var ki. Tanımadığımı geç tanıdıklarıma bile bi günaydın demek zoruma gidiyor.
Mesela geçenlerde apartmana gircem, bi kız geliyordu bakkaldan. İçimden geçiriyorum ben 'boya posa bak, zayıf da' falan diye, hafif bi kıskançlık söz konusu. Tam döndüm eve doğru, 'saçların çok yakışmış' dedi rengi için, sağol dedim, güldüm geçtim ben de. Benim hayatta yapamicağım bişeydi bu, bi selam bile veremezken birine böyle bişey dicem ha.. Yabanileşmenin sonu yok ya bi de üstüne üşengeçlik eklenince istemesen de daha da yabanileşiyosun. Her gün kendime söz veriyorum daha insancıl olcam diye ama söz dinletemiyorum bi türlü kendime.

Beyaz Piyon dedi ki...

İzmir'de böyle şeylere alışkın olman gerekiyor aslında :) Kıza üzüldüm şimdi..

Mia Wallace dedi ki...

aa yabancı kızı çok sevdim..

Ayrıca ribelle ben kendimi biliyorum hemen üzerime aldım sevindim :)

Pink Freud dedi ki...

Ribelle; mia ve biz kendimizi biliyoruz bak :)

Çariçe; gerçekten isteyerek yapmadım..

Tembel Hayvan;ben eskiden böyle değildim ama artık insanlardan %85 oranında soğuduğum için..

Mockingbird;İzmirdeki insanların sıcakkanlı olduğu yalanını kim söyledi ya?.d Hani ilçelerde falan tamam öyledir de biz bi sınıfın içinde bile kim kime dum dumayız yani.d

Mia;cidden yazık oldu yabancı kıza:(

Paris in Me :) dedi ki...

bende sizi biliyorum.. =) iyiki varsınzı :) ayrıca kızada üzülmeyin okdr yaa oda olur olmadık herkesle muhattap olmamayı öğrenmiş oldu belkide.. İyi bişi bu bence :D

lorelai dedi ki...

sen gününe öylesine girmiş bir kız güncene taşıdığına göre şunu anlayabilir miyiz? demek ki kızın yağtığı şey seni olumlu veya olumsuz etkilemiş.belki kızı takdir etmişsin.ve bir an onun gibi "herkese günaydın diyebilen biri olmak" istemişsin.ya da yaptığını yapay bulmuş ve dönüp gitmişsin.sonuçta onu güncene sokmuşsun.demek ki yaptığı şey seni düşünmeye sevk etmiş.bu iyiye işaret bence.

67 yaş meselesine gelince de sanırım bunu iyi anlıyorum.ben buna ergenlik-sınav-dersane-okul-test-ilişkiler karmançormanı diyorum ve belki de sadece 67 yaşına bastığımızda 67 yaşında hissetmeyeceğiz.

piktobet dedi ki...

hımm..

Pink Freud dedi ki...

Ribelle; sen de iyiki varsın :)

Lorelai; kendi yaptığım kabalıktan utandım bi bakıma evet önemsedim yani.
67imde de 17 hissetmiyim de.d

piktobet;?

piktobet dedi ki...

yok bişey :) anlamsız bir nağme sadece.

Pink Freud dedi ki...

Şu son yorumundan bi çok değişik anlam çıkabilir.
Kıza yaptığım şeyi bana uygulamak istediysen de şartlar müsait değil.d

Beyaz Piyon dedi ki...

İzmir insanı sıcak kanlıdır ama.. Sana çok ters insanlar denk gelmiş olmalı. Kendimden biliyorum, İzmir insanı sıcak kanlıdır :)

piktobet dedi ki...

şartları dikkate almamıştım tabi.

Pink Freud dedi ki...

Mockingbird; İzmir insanıyla izmirde yaşayan insan arasında fark var bence :) gerçek izmirliler dediğin gibi olabilir ki ben de sıcakkanlı biriydim bi süre öncesine kadar, evet belki de saçma sapan insanlara denk geldim

Profösör dedi ki...

Bir talihsizlik yaşnıyor ama, kul sıkışmyınca hızır yetişmez miş. Ben de Tire'liyim desem..

deeptone dedi ki...

insanlık hali bunlar. sadece sen yaşamıyorsun. bunlar sana özel değil. hepimizde olan genel tutumlar.
yabanileşme filan diil.

ve lütfen bu durumlardan hoşnut olma, kendine gizli pay çıkarma.