Sayfalar

Ya Sabır

Allah her doğan çocuğa rızkını verirmiş de bilmemneymiş. Evet o yüzden yiyecek ekmek bulamadığından kendini asan anneler var. İflas edip, iş bulamayıp vs intihar eden babalar var. Doğur canım doğur allah rızkını verir. Olmadı devlet döve döve tecavüz ettire ettire bakar yetimhanesinde.
Allah rızkını veriyorsa o sözde üzüldüğün Afrika'daki çocuklara niye koklatmıyor ucundan da olsa?
Neymiş kırk günlük embriyonun kalbi atıyormuş yediğin koyunun ineğin tavuğun da kalbi atıyor ama sen onları yemekten vazgeçmiyorsun.
Kürtaj korunma yöntemi değilmiş. A-aa ciddi misin bak bir yaşıma daha girdim!!! Bir tane doğum kontrol hapı al da prospektüsünü oku bari öyle ahkam kes. Kadınlar spiral taktırsa bile ihtimali var oluyor işte o çocuk sonra onu doğursun da spiral bebeğin gözünde ciğerinde çıksın değil mi? Cahillikten ölünse keşke.
Kürtaj kararında erkeğin konsensüsüne bile ihtiyaç yok. Sanki 9 ay 10 gün istemediği bebeği karnında erkek taşıyor, ayakları şişiyor, orası burası çatlıyor, dişleri çürüyor, varis çıkıyor, saçları dökülüyor, mesanesinde problemler oluşuyor, göğsü karnı ağrıyor, kilo alıyor, her şeye midesi bulanıyor kusup duruyor... Sonra onun mu karnı yarılıyor o mu sancılanıyor çocuk doğuracağım diye o mu ölüyor? O mu süt veriyor altını değiştiriyor gazını çıkarıyor o mu uykusuz kalıyor?
Bak yine haberin altındaki yorumları okudum yine asfalyalarım attı. Cahillikten ölünse keşke. Keşke o beynin kullanılmadığı için çürüse. Keşke boşuna oksijen tüketmesen keşke.

5 sesleniş:

Adsız dedi ki...

allah her doğan çocuğun rızkını gönderir düşüncesiyle çocuk yapılmasına karşı olsam da ki burda allahın rızkını vereceğinden şüphem olmamakla birlikte çocuğun sadece karnını doyurmakla sorunların halledilmediğini düşünüyorum. hatta çocuğun karnını doyurmayı problem olarak kabul etsek bile bu ancak devede kulak kalır diğerlerinin(eğitimi, yetiştirilmesi hatta kısaca adam edilmesi) yanında. bütün bunlara rağmen olaya o zaman afrikadaki çocuklara niye koklatmıyor düşüncesinin çok sığ ve düz mantık olduğunu düşünüyorum. zira aslında oradakilere de rızıkları gönderiliyor ama onların payını da başkaları yiyor ve sömürüyorlar onları. burda suçu allaha atmaktansa yer altı yer üstü demeden bütün zenginliklerini sömürenlere çatmak bence daha doğru olur. ha onlar da akıllı olsaymış, yedirmeselermiş dersin o da bambaşka bir mevzu :D

mm dedi ki...

İnsanlar artık ezbere konuşuyor ya, fikir söylemek için fikir beyan ediyor bir çoğu. Öyle cümleler kuruyorlar ki bu konuda aklım almıyor bazen...

http://www.hport.com.tr/medya/kocanin-altina-yatmayi-biliyorsun-ama-ayse-arman-dan-tecavuz-gibi-kurtaj-hikayesi

Şu yazıyı okuduğumdaysa söyleyeek hiç bir söz bulamadım. İnsanlık dışı.

Şahin Şirin ERDEM dedi ki...

ne yazık ki cahillik öldürmüyor..
ama bilmek, farkında olmak insanı öldürüyor. zor bir durum...

Pink Freud dedi ki...

men de boor; rızkını vereceği gibi belasını da vereceğinden şüphen olmasın. :D Hangi merhametli adaletli tanrı çocukların tecavüzüne, kolunun bacağının kesilmesine dilendirilmesine izin verir, izin vermeyi de geçtim asıl böyle planlayan o.
Ben burada çocuk yetiştirmenin zorluğunu anlatmadım zaten anneye olan daha çok fiziksel yükünden bahsettim.
Bütün bu oyunu evreni ve insanı yaratan tanrı serüvenimizin nasıl çirkinleşeceğini biliyor olsa gerek. Asıl düz mantık "allah insanı yarattı insan da kötülüğü seçiyor".
Aslında sömürenlere de çatamıyorum çünkü bunlar öyle basit olgular değil altında birçok sosyolojik psikolojik neden yatıyor. Güçlü her zaman güçsüzü ezmeye çalışıyor yahudilerin onca eziyet görüp şimdi filistinlilere musallat olması gibi.

Pink Freud dedi ki...

melodram; evet yazıyı daha önceden okumuştum ve ülkeden kaçma planları yapmaya başlamıştım.

Serkan; aynen katılıyorum :)