Sayfalar

Cehennemden Transhümanizme

-Şimdi sen cennete cehenneme inanmıyor musun?
İnsanlar sizin hakkınızdaki çıkarımlarını çoğunlukla bu soruya göre yapıyorlar. Ateist ayıracı bir yerde tabi.
Çoğu ahireti reddeden insan dünyanın bizzat kendisinin cehennem olduğuna inanıyor veya "cennet de cehennem de burası" diyor.
Şimdi cehennemin etimolojik kökenine bakmak şart oldu. Şuraya tıklayarak cehennemin neresi olduğunu görebilirsiniz israilde bir vadi. İbranice adı GeHinnom, GeHennom (g'ler c diye okunuyor) eskiden putperest İsrailliler tanrıları İlah Molek için çocuklarını burada alevlerin içine atarak kurban ederlermiş. Büyük bir ateş kurulurmuş ve sürekli yanması sağlanırmış bir nevi şenlikmiş bu olaylar İsrailliler için, giyinir süslenir gelirlermiş hatta yanlarında hediye olarak yağ getirirlermiş ki ateş sönmesin harlasın.
Bir İsrail kralı bu uygulamayı kaldırmış onun yerine birikmiş çöpler yakılmaya başlanmış cehennem vadisinde. Ancak toplum tarafından cenaze törenine layık görülmeyen günahkar insanların bedenleri de bu çöplüğe atılıp yakılırmış.
Belki de öldükten sonra yakılma ritüeli böyle başlamıştır. İlah Molek de bildiğimiz İslamdaki melek. Yahu İslamda da orjinal birşey yokmuş cehennemmiş melekmiş ibrahimin oğlunu kurban etmeye hazır olmasıymış hepsi zaten pagan inancında var.

Bazen diyorum ki bir cennet veya cehennem olacaksa o da bilinçaltımızdır. Rüyaları ele alalım kimileri baldan tatlıyken kimileri de öylesine korkunç ve gerçekçidir ki tüm günümüzü mahvedebilir. Bilinçaltının cilvesi işte.
Tabi benim gibi -dişi olmanın verdiği duygusallıkla engellenmediğim sürece- çoğu olguyu materyalist düşünen biri beyninin de toprağa gömüldüğünde mineralleşip ağaçta meyve olacağını bilir. Hepimiz zombi gibi beyin yiyoruzz!

Ama evrende ya da başka bir yerde bir resurrection makinesi olmadığından da emin olamayız. İnsan bedeni yaratmak o kadar zor olmamalı. Belki çeşitli evrenlerde birçok kopyamız var sonra da ölünce hafızamız reload oluyor birine. Belki de bundan önce ölen insanlar gerçekten yok oldu belki de bilmemkaç ışık yılı uzaklığında bir resurrection planette yeniden hayat buldular. Ruhun başka bir beden bulması değil dediğim yani beyinler arası data-sharing gibi birşey. Hani izlemişseniz Surrogates'te vardı veya Gamer'da. Gazetede yeni nesil telefonların touchscreen değil, kaba tabirle thinkscreen olduğunu okumuştum. Çok hayret verici değil mi?

Şimdi gelelim bilinçaltına niye cehennem dediğime;
Hafızamızda ne kadar kötü anı pişmanlık varsa hep onun yüküyle varolacağız. Kıssadan hisse iyilikler yapmalı, bize taşla gelene biz aşla gitmeli, herkese gülümsemeli ve otobüste yaşlılara yer vermeliyiz :P Of çok dandik oldu ya. O zaman şu an neden eski hayatlarımı hatırlamıyorum?? Şimdi hatırlamıyorsam başka bir yerde hortladığımda da şimdiki beni anımsamayacağım. Bir insanı "özgün birey" yapan şeyler hafızası, beyin yapısı ve görünüşüdür.
. A-aa Evreka! Diyelim ki ben 60 yaşında öldüm sonra 60 yaşındaki halim olan diğer bedene aktarıldım 3 sene sonra tekrar öldüm 63 yaşındaki bedenime aktarıldım fakat gittikçe yaşlanıyorum daha ne kadar yaşayabilirim? Ölümsüzlük denen şey bu olmamalı. Bu yüzden de yeni bebek vücudunda can buluyoruz.. Cık bu fikri de sevmedim hem işin içine ruh girdi şimdi reenkarnasyondan bahsetmiş oldum. Bu arada enkarnasyon ruhun vücut bulması anlamına geliyor. Yani aslında tüm semavi dinlerde reenkarnasyon kuralı var.

Şu an ciddileştim.
Bir döngü içindeyiz biliyorum hatta insan kendisinin tanrısı olmalı. İnsan tanrı olacak zekaya teknolojiye bilgiye beceriye sahip olduğunda kendi çocuklarını yaratmak isteyecektir. Hatta yaratmaya başladı bile evet evet robotlar! Günlük hayatımızda kullanımı yaygınlaştığında hepimiz önce küçümseyeceğiz smart androidleri. Sonuçta insanız biz ruhlarımız var onları kutsal tanrımız yarattı. Ama bizim duygularımız kaynağı nasıl kalbimiz değil beynimizse bu android yaratıkların da bizim gibi hisleri sezgileri olacağı kesin. Önceden insanlığa itaat etmeye programlansalar bile tıpkı bizler gibi evrim geçirecekler. Belki de isyan edecekler, biliyorum fantastik bilimkurguları tekrarlıyorum şu an ama dünyanın kaderinin bu olduğuna inanıyorum. Asıl can alıcı nokta; robotlar da insanın yarattığı bir canlı olduğundan yani insansı özellikler taşıdığından tanrılaşmak isteyecek tıpkı bizim gibi. Böylece insana en çok benzeyen yaratığı icat etmeye çalışıcak.
Diğer bir teori  belleklerimizi daha güzel vücutlu, hastalıklara karşı dayanaklı, doğurgan, uzun ömürlü cyborglara cylonlara aktarabileceğimiz. Buna transhümanizm diyorlar yani insanı daha üstün bir yaratık haline getirmek. Artık bunu insan robot ilişkisinin hangi evresinde gerçekleştirebiliriz görmeye benim ömrüm yeter mi merak ediyorum. Gerçi bu olay şu an mümkün olsa bile benim naçizane belleğimin ölmesini engellemek için kim girişimde bulunur o var :D Anca insan ırkı tükenmeye yüz tutarsa işte..

15 sesleniş:

gerisi önemli değil... dedi ki...

cehennem vadisinde ilk doğan erkek çocuk kurban edilirmiş. tıpkı ishak/ismail gibi. zaten orada da tanrı kıskançlık yapar. ulan der, elalem çocuklarını tanrı el için kurban ediyor, sen yapmıyorsun demeye getiriyor. bi de ge hinnom gözyaşı vadisi demek.

Pink Freud dedi ki...

İnsanlar kendilerine en acı çektirecek şeyleri bulup ibadet diye yapıyorlar. İlkçağda bile olsa bir anne bunu gönül rahatlığıyla yapamaz yani hayvanlarda bile yavrularını koruma güdüsü var :/

Adsız dedi ki...

Bir metine bu kadar saçmalık sığdırılamazdı heralde. Ya da senin iraden çok zayıf, 2 tane spiritüel makale okudun, hemen bodoslama atladın sazan gibi.

Siz çakma ateistlerin sorunu da bu zaten. Hayatınızda bir kez açıp okumadığınız bir kitabı, araştırmadığınız bir din hakkında saçma sapan teoriler üretip dalga geçiyosunuz ya da daha önce ortaya atılmış teorilere böyle atlıyosunuz.

Pink Freud dedi ki...

Let me broaden your mind; 3 cilt peygamberler tarihi okudum, sözler lemalar falan onlara da göz attım hatta bir sürü dini roman okudum huzur sokağı vs.
Sandığın gibi insanlar dini kitap okumadıklarından ya da bilgi eksikliğinden ateist olmuyor, kaldı ki pek ateist sayılmam ama sanırım karşı argüman olarak sadece ateizmi biliyorsun.
İnancınıza saygı isteyip de ateistlere hakaret etme çelişkisinden de kurtulmalısınız, komik gözükmemek için.

byvayet dedi ki...

adsız; Tesla: Dini kitapları okuyup anlayan ateist, anlamayan dindar olur.
En saçma dindarlar bile ateistlerin veya semavi dinlere inanmayanların veya başka dinlere inananların veya agnostiklerin veya nihilistlerin veya... uzar gider, kitapları okuduklarını bilirler. Ateistlerin kitapları okumadığını sanan ilk seni görüyorum. Ek olarak pinkfreud un da dediği gibi ateist kelimesini miras alarak kullanma en azından bi viki yap şekerim. "Biz" yani senin deyiminle "ateistler" her şeyi inceleyip bir sonuca varırız. "Siz" in gibi miras aldığımız,çoğunlukla kitabını bir kere bile okumadığımız, başımızı kaldırmadığımız ve sorgulamayı küfür saydığımız bir dine inanmayız. İkinci ek olarak bir de doğru düzgün araştırma yapmadığımız,kitabını okumadığımız ve gene ailemizden ve mükemmel toplumumuzdan miras aldığımız fikirlerle başka dinlere de saldırmayız(hristiyanlık,ateizm,yahudilik...)

Zaten bir kafanızı kaldırsanız, bir gözlerinizi, ufkunuzu açsanız anlayacaksınız hepsinin insan elinden çıkma olduğunu. Sadece biraz etrafınıza bakın. Burada senin için doğru islam, diğerleri yanlış, değiştirilmiş, en son senin ki,vesaire vesaire atıyorum fransa ya git orada da aynı şey onlar için geçerli. Ha tabi boş konuşuyorum bunu dünya vatandaşı olmayan birisi göremez. Sonra aç oku, her şey sisteme göre, her şey. Papa nın buyruklarından,fikilerinden hiç bir farkı yok üç semavi dinlerin de. Bu saçmalıklar nasıl bu kadar büyüdü ve dünyanın temeli haline geldi anlayamıyorum... Yo, ya da anlıyorum. Nasıl sanatçılar azdır, aydınlar azdır, düşünürler azdır, aşmış insanlar azdır, ateist veya semavi dinlere inanmayanlar da azdır.
İŞTE BU MAKALEYE BU YÜZDEN KATLANAMIYORSUNUZ.ÇÜNKÜ GÖRÜYORSUNUZ ÇELİŞKİLERİNİZİ,GÖRÜYORSUNUZ DİNİNİZİN AŞAĞILADIĞINIZ VE DÜŞMAN OLDUĞUNUZ YAHUDİLİĞE, HRİSTİYANLIĞA DAYANDIĞINI. VE TABİİ ONLARIN DA PUTPERESTLİK DEDİĞİNİZ PAGANİZME... PAGANİZM DE "GÖKTEN İNMEDİĞİNE" GÖRE, DÖNÜYORUZ BAŞA.

Pink Freud dedi ki...

Ayy byvayet özlemişim seni şu yorumu okuyunca mutlu oldum birileri tam da benim gibi düşünüyor diye (:

byvayet dedi ki...

haha ;) ben de seni özledim şekerim :D biran önce siktirsem defolsam paris e kurtulsam bunlardan.gerçi bunlar her yerdeler hatta montpellier derneği falan bir sürü şeye rastladım ama fransa sonuçta bi şey değişmez. shameless ta bile varlar daha ne olsun :D

Pink Freud dedi ki...

Hmm Paris'te aileden birileri mi var? Okumadığını söylemiştin o zaman iş icabı falan? :D

byvayet dedi ki...

Yo, kimse yok. Yine yo, okul :D ben liseyi okumuyorum, üniversiteyi okuyacağım. İstediğim meslek/okul nedeniyle boktan eğitim sistemine ve sürünmeye ihtiyacım yok. Gerçi lisenin başında sorunlarla karşılaşmasaydım ben de okuyor olurdum ama iyi ki karşılaşmışım ve en sonunda bıkıp kestirip atmışım diyorum.

Pink Freud dedi ki...

Aa liseyi dışarıdan mı bitiriceksin yani ve hangi bölüme gidiceksin? Ohoo anlatmadın düzgün :D

byvayet dedi ki...

peki buna inanır mısın? bir sayfa yazdım(en baştan)ve elektrikler kesildi.laptop ı fişle çalışana döndürmüştük :D daha da yazamam o kadar uzun :D yok hayır açığı da bıraktım. Drama school. istediğim iki okul var biri paris konservatuvarı(cnsad) diğeri cours florent. ama tabii ilk hedefim paris konservatuvarı.

Pink Freud dedi ki...

Daha önce hiç bahsetmemiştin bundan ya şaşırdım :D E sen o zaman fransızcayı da çok iyi biliyorsun?

byvayet dedi ki...

hayır :D bir kaç kelime :D fransız kültürüm iyidir sadece. bu yıl sonbahar veya kışın gidiyorum dil için.(ben sonbahar istiyorum ama hiç te olası değil.kış hatta kış sonu)

Unknown dedi ki...

kitaplarını alıp okumuştum sonra bloğunada bakim derken bana göre talissiz bu satırlara rast geldim ..
çok uzatıp bla bla bla yapmak istemiyorum aslında..sadece şunu belirtmek istiyorum ; ateist olmak demek vicdansız olmak demektir bence çünkü o zaman 1000 kat daha tiksinirdim bulunduğum bu yaşam koşullarından çünkü o zaman 3 yaşındaki bebeğe tecavüz eden adam 3-5 yıl yatıp çıkardı ona başkaca bir hesap sorulmazdı,, filistinde israilin bombalarıyla telef olan sivillerin hayatı sönüp giderdi bizde böyle izlediğimizle kalırdık .. herşeyin bir sahibi vardır,, neyin yok ki ben daha toraktan kendi kendine insan çıktığını görmedim ,, o zaman ilk insan nasıl çıktı ay ama lütfen maymunları örnek vermeyin öyle olsa maymun kafasinde insana dönüşüm izlerdik çok saçma.. neyse bu insalığın da bir sahibi varki o bütün vicdansızların çekeceği acılar dünyada çekilen acılarla kıyaslanmasın.. eğer sadece güçlü zayıfı ezer diyip ahiret inancı taşımasaydık ,, insanlar şuandaki 100/1 iyiliklerinide asla yapmazlardı çünkü dayamak için bir güce ihtiyacımız var .. yada en basitti vicdan taşıyamazdık aldatmak çokta dert olmazdı ,, aa kötü kaka ama kime göre belki ona göre kötü değil ?? işte insan vicdanı ALLAH inancına bağlıdır herkes hisseder ama yazıkki çok azı itiraf edip farkeder...

Adsız dedi ki...

Şu dünyada kendime söz verdiğim bir şey var her türlü düşünceyi her türlü dini inancı bilecek araştırıp okuyacağım saygı duyacağım ve Müslüman kalacağım.Burada cennet de cehennem de burası diyen bir kesimden bahsetmişsin.Bence bu çok mantıksız bir düşünce sonuç olarak cehennem olarak bahsedilen yer çok farklı bir yer.Yani herkesin yaptığı kötülüklerin karşılığını dünyada almadığını hesaba katarsak zaten bu cezaların bir yerlerde alınması gerekiyor.O yüzden dünyaya genel olarak cehennem demek yanlış olur.Cennet de burada diye düşünürsek peki bu dünyada iyilik yapan fakat yine karşılığını alamayan insanlar ne olacak?Yani insanlar inanıyorsa ve ibadetlerini yapıyorlarsa bence karşılık almaları gerekiyor.O yüzden ahirette böyle bir yerin de varlığı şart.Bence öldüğümüzde ahirette bizi gerçekten öyle yerler bekliyor hatta eminim desem yeridir.