Sayfalar

Soracak Olursanız

Bu ara eğer beni soracak olursanız;
-Ne yapayım işte yatay geçiş kasıyorum.
Nereye diye soracak olursanız;
-İstanbul ve Ege üniversitelerine.
İkisine de girmeye hak kazanırsan ne olacak diye sorarsanız;
-Sormayın bilmiyorum.
 

Ama tavsiyesi olan varsa dinlemek hoş olurdu?

6 sesleniş:

bossa nova dedi ki...

Konu sen olunca İstanbul Üniversitesi olmalı derim. Kendim olaydım Ege'ye giderdim.

Pink Freud dedi ki...

Sen nerede okumuştun ki? Antalya mıydı? Ama niye ayrı üniversiteler söyledin kendin ve benim için ne farkları var anlayamadım :)

bossa nova dedi ki...

Ben Marmara ve Hacettepe' de okudum. Eğer baştan oku desen Eskişehir ya da Antalya'da okurdum ki memur olduğumdan nereden mezun olduğumun bi önemi de yok şuanda. Öğrencilik için İstanbul muhteşem bi şehir. Yaşamaya gelince işin keşmekeşi de giriyor devreye. Öğrenciliği İstanbul'da geçirmek pek şahane bu nedenle. Ailenin yanında olmanın da milyarlarca olumlu yönü var. Ne olursa olsun kişilik olarak seni İstanbul'a daha uygun gördüm; şehir açısından da. Safi yakıştırma yollu oldu ama idare et artık :) Neden kendime İzmir'i istediğime gelince de şöyle söyleyim; iklim ve insan profilinin bana daha uygun olması. mezun olduktan sonra üniversite kalitesi vs. den çok şehrin ve insan profilinin sana ne kadar uygun olduğu düşüncesi daha ağır basıyor sanırım. Bir de mesleki tatminsizliğim beni eğitim ve akademik ortamdan sosyal ortama daha çok itti sanırım bunla da alakalı olabilir.

Pink Freud dedi ki...

Ya izmir deyince insanların gözünde daha şirin daha seküler tatlı bir şehir geliyor ama öyle değil. Yani nasıl istanbulun belirli bölgelerinde rahatsa insanlar burada da öyle. Artık fazla belirli bir insan profili de kalmamış o kadar fazla göç alıyor ki burada doğan herkes kendini izmirli ilan ediyor :)
Bir de izmirin iklimini de sevmiyorum ya gece sıcaktan uyuyamamak falan. Tabi ailenin yanında kalmak hem maddi açıdan hem de kendi konforun için daha kolay olanı. Böyle konuşuyorum da bakarsın ikisine de kabul edilmem kalırım öylece.

Burak Özkan dedi ki...

Gelirsen haber et. Roger'ı gördün mü bir de?

Pink Freud dedi ki...

Yok biz o kadar kalmadık malesef temmuz sonunda döndük.