Sayfalar

Basmakalıp Saçmalıklar

Tiksindiğim basmakalıp cümlelerin başlıcalarındandır "öldürmeyen acı güçlendirir". Nietzsche söylemiş evet zamanında yere göğe sığdıramadığım biriydi fakat diğer insanlarda da olduğu gibi tanıdıkça zaaflarını komplekslerini görüp söylemlerinin zayıf yanlarını bulunca hayranlığım sona erdi. Hakeza Freud da aynı.

Neyse konumuz şu; çektiğimiz sıkıntıların yediğimiz kazıkların bizi biz yaptığını düşünürüz. Külliyen savunma mekanizması! Sizi siz yapmak ne demek yahu? Bu kadar mı memnunsun karakterinden hafızandan hayatına girmiş çıkmış insanlardan?
Bir şey söyleyeyim mi öldürmeyen acı garipleştirir.
Nevrotik yapar
obsesif kompulsif yapar
distimik yapar
paranoyak yapar
şizofrenik yapar
Yapar da yapar yani.

Kötü anılarınızdan kurtulmak istemez miydiniz daha özgür olmak? Evet mi? A-aa ne ayıp cık cık sizi siz yapan şey o kimliğiniz..
Farkında mısınız bilmiyorum ama kötü tecrübelerimiz bizi çoğu şeyi denemekten alıkoyuyor daha önyargılı ve hatta nefret dolu çoğu zaman da temkinli yapıyor. Bize herhangi bir katkı sağladığına da inanmıyorum. Kanıtı hepimizin çocukken daha mutlu olması.  En az hayal kırıklığı en az kin demek çocukluk..
Ben deneyimlerim itibariyle anti-hümanist, bencil bir garabet olup çıktım sanırım. Karamsarlığım ve şüpheciliğim, her yabancı insan ve her yeni durum için daimi hale geldi.  Şu hafıza sildirme olayı çok iyi baya iyi.
Holden Caulfield gibi algıladığım herşeye karşı bir doyumsuzluk içindeyim

Diyeceğim o ki hepimizin başından kötü olaylar geçiyor bunları bir kenara bırakarak yaşamaya devam etmemiz gerekiyor evet de böyle uyduruk savunma mekanizmalarına o kadar kaptırıp hayatın sırrını çözmüş gibi yok acıyla şekilleniriz olgunlaşırız bık bık beylik laflar etmeyelim. Bunun ilerlemiş hali kendini çilehaneye falan kapatmaktır. Bazı insanlar acı çekerek tanrıya ulaşacaklarını düşünürler yok nefis köreltmekmiş yok perdeleri indirmekmiş vs vs.

Benim bildiğim çileyse çıplak gerçekleri örtmemekle çekilir. 

8 sesleniş:

gerisi önemli değil... dedi ki...

öldürmeyen acı aşı gibidir. fazla kasmaya gerek yok. kızmaya gerek yok. hata olduğunu düşünüyorsan aynı duruma düşmezsin olur biter :)

FFatiHH dedi ki...

öldürmeyen acı güçlendirir veya güçlendirmez ışte bütün mesele bu. Genelleme yapmamalı. Çünkü bütün genellemeler...

Adsız dedi ki...

bibber de acıdır gibi bişi bu da, ben güçlenmek istemiyorum artık, hayır çok güçlenmek istersem ıspanak yerim.

Pink Freud dedi ki...

gerisi önemli değil; sadece sinirlendiğimde ilham geliyor burada agresifim :D
Kızmam da böyle teselli olunması değil sanki varolma amacımızı bulmuş gibi davranılması. Bunu alelade insanlar söyleyince aldırmıyorum zaten.


Kısaca Fd; beni güçlendirmiyor valla. Güçlendiriyorsa da yeni acılara karşı güçlenmek? Güzel değil yani :/


toprak; ??

missisgamze dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Pink Freud dedi ki...

A-aa niye sildin ki yorumunu? ben cevap vericektim ama

missisgamze dedi ki...

ay neden sildim yanlış yazmışım düzeltmeyi de unutmuşum.
Baştan alıyım. Dediklerine katılmakla birlikte ben de aynen bu konuyla ilgili bir söz duymuştum, denilen şey : "insanı öldürmeyen şey onu sakat bırakır"dı. Ben de aynen tüm yaşadığım kötü deneyimlerden pişmanım. Beni hiç olgunlaştırmadığı gibi daha da kırılgan, korkak ve depresif bir insan yaptı. Korktuğumdan insanlara yaklaşamamak, sürekli bir şeylere takılıp mutsuz olmak seni durgunlaştırıp etrafına da olgun izlenimi bıraktırıyorsa yerin dibine batsın böyle "güçlülük" böyle "olgunluk". Bence tabi.

Pink Freud dedi ki...

missisgamze; evet senin dediğin laf da güzelmiş, aynen aynen olgunlaşmadım zaten olgunlaşmak dediğin acılara daha dayanıklı hale gelmek insanlara saygı duyabilmek falan. Güçlü ya da oldun olmak istemiyorum zengin güzel yetenekli olmak istiyorum, hepimizde de aynı arzu var. Tanrının cennet için vaadettiği şeyler de hep bolluk bereket güzellik..