Sayfalar

Başlıksız

Bugün Çankaya'dayken slogan atan BDP topluluğu geçti önümüzden, korktum çünkü insana yiyecekmiş gibi bakıyorlar.
Konakta mitingleri varmış, umarım olaysız geçer.

8 sesleniş:

piktobet dedi ki...

klişe sloganlar atarak yürüyen kitle bilinçten yoksundur daima. akıl mantık süreçleri arama. amacı ne olursa olsun ama. sözüm iddialı olduysa da. uzak durmak iyi. ilkel bilinçdışı dürtüleri aktif olunca. her şey olası. slogancı politika laf salatası ancak. düşünce sıfır. öyle ki.

Pink Freud dedi ki...

İddialı olsa bile tamamen katılıyorum :)

piktobet dedi ki...

baskı dönemlerinin şu yönünü severim. sadece. kışkırtır insanları. üstlerine varır. ısırır. bunaltır. nefes aldırmaz. ama. slogancı eylemleri de öldürür yine. düşünen insanlara yol açılır. daha derin, daha yaratıcı süreçler aktif hale gelir. her şeye rağmen. zekice planlar yapmak gerekir. baskıdan kurtulmak için. şu yarı serbest durumda. yaratıcılıktan eser yok. hep aynı terane. iktidarda da, muhalefette de. ağzımız açık izliyoruz biz de. gerçek sorunlar gündem bile değil hiç. vizyon yok. kuru gürültü çok. kimse bir diğerinin alternatifi bile değil. karşıtı hiç değil. absürt tiyatro sahnesindeyiz. bir soluk almak istersen. sistemin dışına atmalısın kendini. beklemeksizin.

Dt dedi ki...

@1 diyerek "kısmen" katılıyorum diyecektim ki @3 bütün dengeyi bozdu.

baskıcı yönetimleri desteklemek , sebep ne olursa olsun "ucundan" bile olsa faydalı olduğunu düşünmek sağlıklı bir yöntem değil. şiir yazar gibi , nokta nokta giderek anlatmışsın ama keşke tutarlı olsaydı. yaratıcılık ve baskı kelimelerini aynı anda kullanman ayrı bir çelişki. tezatspor.

sevgiler.

Pink Freud dedi ki...

Zekice planlar yapmak kısmından sonrakiler doğru ama..
Bence yaratımsal süreç özgür ortamda daha fazla gelişir, düşünen insanlara yol açılmasının baskı döneminde olabileceğini sanmıyorum.
Türkiye'nin siyasi yönden baskı altında olduğu dönemlerde de slogancılar, eylemler vardı?

Pink Freud dedi ki...

Dt; yorum yazdıktan sonra gördüm sizin yorumunuzu. Şöyle bi açıklama yapmak istiyorum; 1.yoruma katıldım çünkü klişe sloganlar denmiş sadece slogan olsa bana göre yanlış olucaktı, ama arada fark var. İdeolojiler, hükümetler, devletler değişiyor buna paralel olarak söylemlerin de değişmesi gerekir ama gerçekten sırf gürültü olsun diye sarfedilen sözler var..
3.yorumda da birbirine ne alternetif ne de zıt durumlar söz konusu değil denmiş şu anki siyasilere baktığımızda sizce de doğru değil mi?
Onun dışında ben de 3.yorumu ben de pek anlayamadım ama baskı rejiminin desteklendiğini sanmıyorum piktobet bize gerekli açıklamayı yapar umarım :)

Dt dedi ki...

ben ideoloji üzerine bir şeyler yazmayı pek sevmiyorum , bu konu üzerine de tartışmayı sevmiyorum.

fakat bu ülke 20 yılda 3 darbe görmüş bir ülke , bu ülke'de kitaplar yakıldı , üniversite öğrencileri hapislere atıldı , bir çoğu işkence görerek onarılamaz psikolojik hasarlar edindi. çoğunu tanırım , bazılarını sık sık görürüm , kimisini duyarım. siyaset temiz bir şey değildir zaten , kendisinin bahsettiği konular zaten yüzeysel ve dünya üzerinde her yerde aynı olan konular. siyaset alternatif sunmaz , özgürlük sağlamaz.

ben yorumları yapmış olan arkadaşımızın yapısını çözdüm , sezinledim ve o yüzden konunun siyaset olduğunu sanmıyorum. zira bu yüzden birbirinden bağımsız cümleler kurmuş.

piktobet dedi ki...

özgürlükçü bir insanım. özetle. totaliter rejimlerde yaşamak istemem. yaşıyorsam bile. konunun özü şu aslında. baskı dönemleri muhalifleri daha "zekice" çözümler aramaya iter. uzatmasaydım keşke. çelişkilerin insanıyım bunda problem yok zaten. ve konu her zaman siyasettir. hiç olmadığını düşündüğümüz halde. suda bu kadar kolay çözündüğümü sanmazdım bir de.