Sayfalar

Meh Meh Meh

Ailesi zengin olup çocukluğunda keman piyano bale dans ritmik jimnastik senkronize yüzme kayak puz pateni tiyatro çizim şan ot bok derslerinin binbir tanesini alıp da "yetenek doğuştandır kiminde olur kiminde olmaz naparsın tanrı vergisi" gibi beyanatlarda bulunan zeka yoksunu insanlar da var. Ya sabır.
Hatırlar mısınız bilmem Game of Thrones'un bir bölümünde John Snow'lu grup night watch için the wall'a giderken ne kadar kabiliyetli oldukları ölçülmek amacıyla kılıç talimi falan yaptırılıp birbirleriyle dövüştürülmüşlerdi. Tabi Winterfell Lordu Eddard Stark'ın oğlu John Snow bebekliğinden beri martial arts dersleri almış ve bu doğrultuda yetiştirilmiş bir genç olduğu için kılıcını ustaca kullanıp rakiplerini kolayca alt eder sonra "burada en iyisi benim bu insanlarla işim ne? tüm görevleri bana verin" diye ağlar. Olayın akabinde diğer oğlanlar küçük düşürüldükleri için bu John'u mahzen gibi bir yerde sıkıştırıp boğazına bıçak dayarlar tam bu sırada the Imp yani Tyrion Lannister onları durdurur, neler döndüğünü sorar. John da "ben çok yetenekliyim ondan herkes beni kıskanıyor :/" triplerine girer. Tyrion da yüzünde her zamanki alaycı ifadesiyle John'a karşısındaki oğlanların ellerine kılıcı daha önce hiç almadıklarını hatta daha doğru düzgün bile beslenemediklerini falan anlatır. Sonra oğlanların hepsi arkadaş olur yani John Snow bile anlar neyin ne olduğunu.
Çok fazla "ekmek elden su gölden" durumu zeka köreltiyor anlaşılan. Zengin tembelliği.

4 sesleniş:

mm dedi ki...

Güzel bi konuya değinmişsin, aynen böyle oluyor. Malesef...

Marko Paşa dedi ki...

burjuvazinin her toplumda etkililiği farklı olan bir kastının olması zaten bilinen bir şey yalnız 5 yaşında mozart çalacak kadar yetenkli çocuklara ne buyrulur yada hiç bir resim kursuna gitmeden müthiş resim çizen insanlara elvet yetenek çalışarak gelişir ama bazı bünyler Allah vergisiyle doğar buda bir gerçek şimdi haksızlık yapmayalım

bu arada sayın pink freud sizden bir fikir alayım blogumun izleyici kitlesini nasıl arttırırım ???

bkzSözü geçen blog:http://boksorunblogu.blogspot.com/

Marko Paşa dedi ki...

http://9gag.com/gag/4560584

Pink Freud dedi ki...

Melodram; birkaç istisna dışında bu böyle malesef ya.

Travis Bickle; nasıl ki zeka olarak dünyada çok az dahi varsa yetenek olarak da dehalar mevcut fakat genel olarak eğitim daha önemli durumda tıpkı 5 yaşından beri santranç oynayan insanın 30 yaşında öğrenenden üstün olması gibi.
İzleyici sayını nasıl arttıracağını ben de bilmiyorum çoğunlukla twitterdaki pink freud sanıp geliyorlar buraya..