Sayfalar

Açıklama

Şimdi twitterdaki Pink Freudla karıştırılıyorum bunu hepimiz biliyoruz. Bu blogu açarken amacım da onun fake'i olmak ya da izleyicisini çalmak değildi.
Blogun adresini 1,5 yılı geçkin zaman önce almıştım o zamanlar diğer Pink Freud bu kadar popüler değildi ya da öyleydi ama ben tanımıyordum çünkü sosyal medyayla ilk bağlantım bu blog aracılığıyla oldu.
Pink Freud ismini nereden bulduğumu soracak olursanız picsy.com mu ne öyle bir resim-fotoğraf sitesi vardı orada benim şu an sol köşemde, ilk resim olan pink freud yazan Freud portresini görüp çok sevmiştim. Pink Freud tamlaması bana çok dahiyane gelmişti. Freud modern psikolojinin babası ve Pink Floyd da pychedelic rock progressive rock yapan bi grup.. E süper!
Sonra bir de wikipediaye falan bakmıştım pink freud yazıp Polish Jazz Groups çıkmıştı karşıma. Ayrıca pinkfreud.blogspot.com diye url yazmıştım kayde değer birşey bulamamıştım falan.
Zaten twitterım yoktu oradan aratamazdım böylece blog ve profil ismim olarak bu tamlama gayet şahane olmuştu!
Fakat baktım ki -doğal olarak- diğer Pink Freudla karıştırılıyorum bloga başka isim veriyim dedim aylar önce.. Lakin aklıma hiçbir şey gelmiyor. Yani blogun dizaynında bilerek pembe renk kullandım sonra yüzlerce kez Sigmund Freud'u sevdiğimi çok saygı duyduğımu anlatmışımdır. Kendimce Freud'la ilgili bir sıfat yaratıcı bir ad koymam gerekiyordu ama bulamadım.
Bu aralar okula gitmediğimden boş vaktim çok oluyor. Ben de ne var bu twitterda herkesin dilinde diye bir merakla girdim oraya da. Girmeden önce de düşünüyorum gerçek ismimle girmek istemiyorum. Napsam adımı napsamm? Blogla aynı olsun isterdim ama Pink Freud zaten var. İşte Buraka soruyorum falan nevrotikli bir şeyler olsun benim kişiliğimi yansıtsın diye komiklik yaparken nevrotik kelebek geldi aklıma. Evet tamam harika nevrotik bir genç kız için en uygun isim!
Neyse twittera nevrotik kelebek ismiyle girdikten sonra eh blogla aynı olsun blogun adını da değiştireyim dedim.
Ama profil ismimi değiştirince bile bu sefer "benim  twitterdaki Pink Freud olmadığımı bilip de öyle okuyan insanlar" beni tanımıyor. Zaten ben de alıştım ne zamandır aynı nick. Zaten başka birşey de içime sinmiyor.
Hem banane Pink Freud nickini en çok hak eden benim!
O sebepledir ki herşey aynı kalacak..

15 sesleniş:

bossa nova dedi ki...

Ben seni Pink Freud olarak bağrıma bastım, öyle kalmanı tercih ederim:D

Missbone dedi ki...

Yalan yok bende pink freud'un blogu sanıp gelmiştim.:p

Ama tabii ki bilinen, internette dolaşan nickler kişiye ait olmaz. Polyanna da öyle mesela bloglarda... 50 tane polyanna var.
:)

Önemli olan içine sinmesi ve yazıların gerisini koyver gitsin.:)

Milena dedi ki...

gerçek sensin gerisi yalan!hehe amma arabesk oldu yav:)

Mia Wallace dedi ki...

sakın değiştirme. sen de benim için ilksin!

wimparella dedi ki...

gerekli ve geç yapılmış bi açıklama hatta ben pink freud falan duyunca ilk sen sandım aa bu kızın böyle bi tarzı yoktu puhaa falan dedim ama değilmişsin iyi mennun oldum. :D

Aylak Kedi dedi ki...

çok fazla girip bakmışlığım yoktu bloguna ama pink freud benim de hoşum gitmişti. sonra o kitap falan çıkınca ben seni o sandım hiç bakmamaya başladım bloguna. şu açıklama çok iyi oldu ya :))

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

diğeri fake sayılır illa sayılacak bişey varsa da kimsenin kimseden haberi yok ayrıca sen daha eskilerdensin biz onu biliyoruz gerisi tefferruat...

Pink Freud dedi ki...

bossa nova; teşekkür ederim sevdim bu bağra basılma işini:D


missbone; oh evet bu yorum içimi rahatlattı :D zaten o da pink freud olmadan önce pink freudd gibi birşeydi neden? çünkü pink freud isimli biri daha vardı ama popüler olan ismi kazanıyor..


milena; çok teşekkür ederim okuduğumda şımardım resmen (:

Pink Freud dedi ki...

Mia Wallace; sana da çok teşekkür ettim evet birbirimizi çok önceden tanıyorduk ilk yorumlarımdan birini sana yazmışımdır (:


wimparella; daha önceden de bununla ilgili post atmıştım ama gözden kaçmış olmalı (: ve evet diğeriyle tarzımız birbirinden çok farklı çoğu zaman karıştırılmasına şaşırıyorum ama napalım kader :/


aylak kedi; çok haklısın pink freud nicki bana izleyici kazandırdığı kadar kaybettiriyor da.. İnsanlar twittera bakıp bu blogtan soğuyorlar

Pink Freud dedi ki...

Anken Stein; vuuu cok cosku verici bi yorum seninki! Tesekkur ettim .d

freeblue dedi ki...

ben 15 yaşındayım ve yazmayı çok severim açıkcası benım için çok aydınlatıcı yazıların var ve bi twitterdeki pink freuda bide sana baktım cıdden çok farklıydı dedim blogdakı ne ara olgunlaşmış şimdi o kıtap senin degil dimi çunku yenıyım ve emın olmadan konuşmak istemem ?

Pink Freud dedi ki...

Hayır tabi ki kitaplar da bana ait değil yani kitapların isimlerinden illustrasyonlarindan bile benimle ilgisi olmadıgı anlaşılıyor ki :D

freeblue dedi ki...

evet doğru ben de sizi çok benimsedim. peki siz de mi isminizi açıklamıyorsunuz? :)

freeblue dedi ki...

neden olmasın açıklardım aslında ama utandım nedense :)

Pink Freud dedi ki...

Hı yok öyle ismimi gizleme gibi bir derdim devlet sırrı değil :D Ama açıklasam nolcak facebookum falan da yok bana ulaşılabilinecek.