Sayfalar

Aniden Kabaran Feminizm Damarı

Evvel zaman içinde "Her şeyinin mükemmel olmasını istiyorsun ama insan dediğin kusurludur kendinin de bir insan olduğunu kabul et artık"demişti psikolog.

Kalbur saman içinde Lübnan'da cinsel ilişkiye girmenin dişi hayvanlarla serbest ama erkek hayvanlarla yasak olması gibi bir kuralın varlığından haberdar olunca başımdan aşağı kaynar sular döküldü.

Klasik -sizin insanlığınız nerede- muhabbeti yapmayacağım elbette. Ama Lübnan'da bu yasayı koyan kişilere insan diyorsak ben farklı bir yaratığım. İnsandan daha üstünüm onun evrilmiş level atlamış haliyim falan demiyorum. Ama farklı familyadanız (tür cins sınıf) ne bileyim.
Bahsettiğim şey zoofilik insanların iğrençliği değil. Hı iğrenç değiller mi diyorum? -Demiyorum.
Ama hayvanın erkeği bile dişisinden üstün tutuluyor. Dişilere tecavüz edin tabi madem dişiler madem kadınlar elbette ki müstehak onlara.
Dişi hayvanlarla cinsel ilişki de ne demek ya? Sanki iki taraf karşılıklı anlaşmış da... Taciz onun adı tecavüz.  Asıl böyle düşünen beyinleri... Neyse.

Bir de "dekolte giyene tecavüz ederler" versiyonu var bunun ki ilk duyduğumda kanım donmuştu. Orhan Çeker.
"-Erkekler-in çok eşliliği yasal olsun" başka bir versiyon. Peki ya Malezya'daki İtaatkar Kadınlar Kulübü'ne demeli?
Sibel Üresin.

Yok yok mümkün değil kabullenemem. İnsan olmayı kabullenemem. Bu kadar sığ ve çirkin olmayı kabullenemem. Zaten insaniyet dediğin ya ürer ya çeker değil mi ama?

23 sesleniş:

Neşe dedi ki...

Her şeyi geçtim, bir insanın bir hayvana tecavüz etmesi olayını anlayamam/anlayamıyorum da.

Adsız dedi ki...

Tüm bu durumları, isimleri okurken tüylerim diken diken oldu.

Pink Freud dedi ki...

JG; insan yokluğundan kaynaklı yaşanan göz dönmesi. Fakat hobi haline getirenler de var.

KCS; Aynısını ben de yazarken yaşadım ya.

Duygu dedi ki...

İnsan olmayı kabullenmemek de çözüm tabi ama tek taraflı. Hindistan'da kız bebekler bugün erkek bebeklerle eşit kabul edilmiyor. Her gün 7000 kız bebek kürtajla alınıyor. Pakistanda genç kadınların çoğu kezzap saldırıları kurbanı hem de aile üyeleri ya da kocaları tarafından. Feminizm, dünyanın her yerindeki bu kadınlara karşı sorumluluk hissi taşımak anlamına geliyor bence. Sen sesini yükselttin, bu iyi.

AlpereplA dedi ki...

yazık. başka insanlara değer vermezken insanlar kendilerinin de insan olduğunu düşünmüyor mu acaba?

Adsız dedi ki...

hayatta öğrendiğim yegane şey cinsellik söz konusu olduğunda böyle rahat ahkam kesemeyeceğimiz!!! ben dişi ya da erkek, tırnak içinde, hayvandan veya haynlardan zevk almak veya alınır mı vs bir yana bu bir realite! yani hayvanlardan haz almak. tabii ki sorgulanmalı araştırılmalı üzerine konuşulmalı ancak bu durumu dışlayıp ötekileştirip kendi hemojen burjuva ahlakımızın dayattığı sınırlar çervevesinde tartışmak sanki kadınların evlenmeden önce neden bakire kalmaları gerektiği ve bunun türk kültürü açısndan yararlarını anlatan ahlak hocalarının söylemlerini anımsatmaktadır...dikkat etmekte fayda var ve ayrıca anlaşılmaz değil yani yaşınız söz konusu olduğunda böyle düz düşünmeniz pek normal! ancak dediğim gibi bu konularda ahkam keserken biraz daha dikkatli olunmalı, zira kaçındığımız kişiliklere benzeyebilmekteyiz, istemsekte;)

Adsız dedi ki...

aslında yazdıklarınızı genel anlamda beğendim ancak böle bir söylemi hissettirdiniz ve önceleri benimde çok sık yaptığım bir hata olduğundan uyarmadan geçemedim:)))
neyse ben adı olan bir adsız ama işte biraz kişisel nedenlerden adsıza sığınıyorum:))) son olarak sizi ve orjinalliğinizi beğendiğimi hatta daha ileri gideyim desteklediğimi söylemeden geçemiycem:)

ps: ve bana adı olan adsız ya da kısaca aoa diyebilirsiniz:))

Pink Freud dedi ki...

Gezenti; evet haklısın tüm kadınların hukuksal ve sosyal alanlarda feminizmi savunması gerekiyor, günlük hayatta kadınlarla iyi anlaşamasa da hatta düşmanlarının tümü kadın olsa da..(ne anlatmaya çalıştım bu yorumda ben de bilmiyorum)

Alper; evet doğru diyorsun, itiraz edecek bir şey bulamadım.d

Adsız; iltifatlarınız için teşekkür ederek başlayayım madem; çağrışım serbest beyin özgür(sınırları dahilinde)tabii ki istediğiniz şeyi anımsayabilirsiniz fakat yazı ana düşüncesinden farklı mecralara taşınmasın lütfen. Çağrışımlarınızı daha anlamlı şeyler çağrıştırmakta kullanın.
Blogu da okuduysanız düz ve kalıpsal bir insan olmaktan epey uzak olduğumu fark etmiş olmanız gerek.
Yani anlatmak istediğim şeyler sizin yorumladıklarınızdan çok farklı şaştım kaldım neresinden anladınız diye.
Öncelikle yazıda insanlığın da iğrenç olduğunu vurgulayarak zoofiliye de iğrenç dedim. Yani insanlık adına normal bir hareket aslında.
Ve kendim adına bu konuda büyük konuşabilirim yaşımla da ilgisi olmaz tıpkı bir vejateryenin ben et yemem demesi gibi hayvanlarla ilişkiye girmem de diyebiliriz pekala.

Adsız dedi ki...

ah sevgili pink -sana pink diyebilir miyim- ah!

şimdi evvela, ne demek, iltifat olarak görme cidden hepsini fazlasıyla hakkediyorsun:) ve çağrışımlar elbetteki benle ve beynimle ya da algımla alakalı ancak metninin böylesi bir söylemi barındırdığını da belirtmek istedim. belki biraz daha az imalı dile getirmem gerekirdi ancak sonuç itibariyle bunu hissetiriyorsun 'bana'. evet hayvanlarla sex yapmak sizi iğrendirebilir ancak yine böylesi bir ötekileştirmenin vardığı boyutlar ya da hayvanlarla sex yapanları aşağlamak bu nokta zannımca biraz sakıncalı!!!! ve sizin aslında yaşınızı da düşündüğümde pek de düz olmadığınızı düşündüğümden son sözüm 'istemeksekte' oldu:))) yani dikkatli olmakta fayda var dedim ve böylesi söylemlerle düzlükten kaçamayacağınızı belirtmek istedim. ancak sanıyorum ki biraz abartmışım ki hemen bir savunmaya geçmişiz:)) ama yok öyle bir şeyy:))) havalarda epey ısındı belki de gerginliğimiz bundandır:)) ve dediğm gibi sizi beğeniyorum:)))

sevgiler aoa:)

AlpereplA dedi ki...

Herhangi bir canlıyı kendi zevklerimiz uğrunda kullanmak iğrenç. Buna enginar suyunu istek artırıcı olarak kullanmayı da dahil etsem mi diyorum bazen. hehe :p

Ayrıca bir maskülist de feminist de gözümde çok sevimsizler. Kadın ve erkeğin birbirine eşit veya birinin diğerinden üstün olması gibi bir durum olamaz. Kısaca bu yazdıklarını feminizm başlığı altında toplama bence.

Pink Freud dedi ki...

aoa; iğrenmenin nefret etmek olmadığını hatırlatarak hayatta hepimizi iğrendiren şeyler vardır diyorum. Zoofilikler olsun pedofilikler olsun tarikat üyeleri olsun hepsi beni iğrendiriyor. Ve hiçbir insan da birilerini ötekileştirmeden yaşayamaz kendisini ilgilendiren bir olaya illaki sübjektif bakar.

Alper; Oha ama baya saçmaladın şu an :D sen birbirine eşit lafından ne anlıyorsun allasen? Biz zekaları yetenekleri ya da güzellikleri eşittir falan demiyoruz hukuksal alanda eşit haklar tanınmalı diyoruz. Yani kadınlar da istediği işte çalışabilmeli istediği şekilde mülk edinebilmeli istediği yere istediği zaman gidebilmeli istediğinde boşanabilmeli vs vs.

AlpereplA dedi ki...

zaten yapmıyolar mı bunları? neyse o değil de o zaman feminist değil halkçı olmuş oluyosun bilmem anlatabildim mi bu sefer. :D

Pink Freud dedi ki...

Türkiyede yapılıyor yani daha doğrusu biz İzmirde yaşadığımız için Türkiyede yapıldığını sanıyoruz doğuya gittikçe farklılaşıyordur. Üstelik lübnan gibi ülkeler de var işte

deeptone dedi ki...

hey black bird pinky:)

seneca'nın bi sözü var. bu dünyada güneşi görmeyi hak etmeyen çok insan var ama güneş hergün doğar.

belki sen de iranda, lübnanda, malezyada doğmuş olsaydın, bunlar sana normal gelecekti. sen burdan öle bakıyorsun oraya.

evet çok saçma, uygar değil ama, bu dünyada biçok yaşantı var. amerika, lezbiyen evliliğinin yasal olmasını düşünmeye başladı. gay'lere yasal izin çıkma üzere. ama amerikada hamilelik yaşı, 12'den 9'a doğru gitmeye başladı.
ama lübnan, iran da var bu dünyada. türkiyede de gerilik çok.

ama herşey göreceli.
:)))

yorumlar iyiydi bu yazıda.
:)

"adsız"lardan hiç hoşlanmasam da.
:)

son yazını neden kaldırdın ki.
herhalde hafif ve saçma buldun.
ama bi an olsun gülümserdim ben de okuyup.
:))

Pink Freud dedi ki...

deep; bu yazdıklarımdan bağımsız olarak da insan olmak istemiyorum ne biliyim zaten yazının introsuna uygun olur diye koydum o fikri. Asıl vurgulamak istediğim lübnandaki hatta genel olarak dünyadaki çifte standarttı.
Diyalektik açısından mı güzeldi yorumlar? .p.d
Ayrıca son postu kaldırdım evet hem hafif geldi hem de blog renkleriyle hiç uyuşmadı bembeyaz bi fonu vardı resmin.d

leon dedi ki...

posttan yola çıkarak az alakalı çok alakasız yorumlar:türkiyede de eşeğe gecelik giydirip beraber olan tipler var. tavuk köpek kedi diye gidenler de var. sapık her yerde. amerikada da var. avrupa da. ha sayısı değişir. asyada 1000dir batı da 1 ama ne fark eder. her türlü insan denen varlığın iğrençliğini belli eder.

ayrıca da bir erkek olarak ben de tüm dünya kadınlarıyla eşitlik isterim. daha doğrusu bütün insanların eşitlikleri. yaşadığımız dünyaya göre ise kapitalist bir eşitlikten bahsetmek daha doğru yani sadece hukuki eşitlik.(ne yazık ki) yani en azından kadınlar dövülmesin vsvs. ee bu durumda ben ne oluyorum sorusu aklıma geliyor. feminizmi bu doğrultuda sadece kadınlar mı savunabilir?(not:feminizim hakkında pek bilgili değilim sadece meraktan sormaktayım amacım eleştiri değil) eğer böyleyse kendi içinde bir ayrım yaparak eşitlikle tezatlaşmaz mı? ve böyleyse erkeklerden eşitliği savunanların adı ne oluyor...daha tartışılır. mesala eşcinseller de var onlara ne olacak? dediğim gibi sadece meraktan sordum.

Pink Freud dedi ki...

Leon güldüm valla kapitalist eşitlikten kastın ne :D Yani sadece hukuki eşitlik dediğin çok önemli bir şey. Ortadoğuda kadın hakları diye bir şeyden bahsetmek mümkün değil mesela. Ve bir ülkede kadınlar hukuki olarak eşitlerse bir süre sonra toplumda da eşit olarak görülmeye başlarlar zaman alsa da.

Pink Freud dedi ki...

Hı bir de tabi ki sadece kadınlar savunmaz. Yani azınlık haklarını savunan duyarları çoğunluk vatandaşları olabilir. Çok da severiz kendilerini.d

leon dedi ki...

kapitalizim sadece sistem değildir insan görüşü ile de ilgilidir ondan dedim sadece hukuki eşitlik olabilir kapitalizim de diye. şöyle ki güzel bir kadın bir iş yerine girerken ne yazık ki çirkin bir kadına göre daha şanslıdır. belki iki kadın da o işe girmeye hak sahibidir. yani hukuken eşit. ama insanlarca eşit değil. kapitalizmin geliş aşaması aslında bu kadar basittir. örnekse şarkıcılıkta bile bu görülmektedir.memlekette aynı şarkıyı aynı güzellikte söyleyecek yüz ses vardır belki ama aralarında dış görünüşü güzel olan öne çıkar. şimdi sadece bu kısmı düşünme bunun gibi bir çok şey ortaya çıkabilir. güzel sıfatının yerine binlerce sıfat konabilir. avrupa amerika kapitalisttir ama hukuken doğuya göre daha bir eşit yaşar insanları. ama bu onları toplumsal ya da evrensel eşitliğe götürmez. bu yüzden de gülünecek bir şey olduğunu düşünmemekteyim.

Pink Freud dedi ki...

İyi de bu çözümü olmayan bir adaletsizlik yani. Kadınlarla da ilgili değil tüm insanlığı kapsayan bir durum. Bunu engelleyemeyiz ya da böyle düşünmeyi durduramayız. Tıpkı dünyada fakir insanların olmasını önleyemeyeceğimiz gibi.
Yani benim ya da senin yapabilceğin bir şey yok. Ama hukuksal alanda yapabiliriz işte kadın haklarıyla ilgili eylem falan.

leon dedi ki...

yok düşünce engellenemez ama geliştirelebilir bir şey. fakirlikte insanlara paylaşma olgusunu bayaa bi sağlam yerleştirebilirsen olacak bir şeydir. ha bu noktada lan sen ne kadar iyimsermişsin dersen susarım .) ama inanıyorum 1000 yıl sonra insanlık bu durumda olmaz hem de tüm dünya için. şimdi de bundan bize ne dersen yine susucam. çok hayalperestim değil mi?

Pink Freud dedi ki...

Ya fakir de zengin olunca paylaşmaya devam etmiycek bence. Ya ben karamsarım ya sen iyimsersin fakat hangimiz realist bilmiyorum.d

leon dedi ki...

ben de senin gibi düşünmüyor değilim bazen.hatta ben bazen insanlardan öyle nefret ediyorum ki keşke hemen kıyamet gelse de ne bok oluyorsa olsun diyorum vsvss. ama bence ikimiz de çok dengede değiliz.bir orta noktası olmalı bu işin .)