Sayfalar

Sadistic God

İlk kalp nakli yapıldığında doktorlarda bile bunun yanlış olduğuna dair bir his vardı.
Bu tanrının dileğine, doğaya aykırıydı. Bir insanın göğsünü açıp, kalbini çıkartmak ya da açık kalp ameliyatı yapmak canavarlık değil miydi?

Eter de aynı şekilde asırlarca taa ki 1846 yılına kadar kullanılmadı. 1543 yılında keşfedilmişti ama 1846 yılına kadar insanlar cerrahlar tarafından bilinçleri açıkken ameliyat ediliyorlardı.
Zavallı insanların bedenleri uyanıkken kesilip dikiliyordu!

Peki eterin neden yasaklandığını biliyor musunuz?
Dini dogmalar nedeniyle.
Bazıları anesteziyi bile uyuşturucu kabul edip günah saydılar.
"Yüce tanrı acı çektirerek bizi günahlarımızdan arındırmak istiyor böylece öbür tarafta ödüllendirileceğiz ve acıdan sonsuza dek kurtulacağız" diye düşünen aptalların yetkin olduğu bir dünyada yaşıyoruz.

You Don't Know Jack'ten ilhamla...

19 sesleniş:

tembel hayvan dedi ki...

Tanri zaten insanligin basina gelmis en kotu sey ve onunla paralel olusan aci cekenlerin odullendirilmesi, onlara cennetin vaadedilmesi fikri buyuk avuntu. Aci cekelim, ezilelim, bukulelim ve bas kaldirmayalim, kaderimize isyan etmeyelim ki isini bilen adam sirtimizdan daha fazla ve daha kolay gecinsin.

deeptone dedi ki...

tanrının bunlardan ne haberi olsun :)

bengisu dedi ki...

Tanrı değil, insan 'insanlığın' başına gelen en kötü şey.

tembel hayvan dedi ki...

Insanlari tanri yarattiysa, insanligin basina gelmis en kotu sey insan ise onun da sorumlusu tanri o halde, yani en kotu sey ilan edebiliriz kendisini.
Gerci cumlemi yanlis kurmusum ben, 'tanri olgusu, yanilgisi' insanligin basina gelmis en kotu sey. Tanri da degil aslinda, butun sorumlu 'din', ozellikle 'semavi dinler'.

Pink Freud dedi ki...

Buraya yorum yazan sevgili izleyicilerim, yorumlarınızı yayınladım fakat yok olmuş. Artık o yorumlar uzay boşluğuna karıştı. Metin olalım. RIP.

Üstün Yaşar dedi ki...

Acıyı kabullenip onun karşısında zayıf düşüp teslimiyetimizi ilan etmek yerine, onunla savaşıp galip gelmemizi yeğlerdi sanırım insanların tanrısı olmayan gerçek Tanrı.

Pink Freud dedi ki...

İnsanların tanrısı olmayan gerçek tanrı?
Peki ya savaşacak gücün yoksa?
Ya da savaşmışsan ama yenilmişsen?
Zayıf düşmek bizim elimizdeymişçesine..
Bırakalım bunları. Tanrı da bıraksın. Zira gerçekçi değil.

Ateist Tanrı dedi ki...

Tanrının Ağzından Evrenin Hikayesi - Franco Ferrucci - Ayrıntı Yayınları

Pink Freud dedi ki...

A-a yorumlarım yerine gelmiş!

deep; bazen gerçekten istiyorum beni duyan bir tanrı olsa da ondan ne kadar nefret ettiğimi de bilse.

bengisu; dünyanın bir suçu yok suçlu olan insanlık derler ama doğa bile bize düşman aslında.

tembel hayvan: düşünüyorum da avunsun diye insanlar din olgusunu çıkartmaya programlandılar gibi geliyor. İnsanların organik birer robottan başka bir şey olmadıklarına emin gibiyim. Biz yani kendimizin ve evrenin amaçsızlığını kavrayanlar, bu programcının standart programlarından değiliz beynimiz daha farklı işliyor bir devremizde bozukluk falan olmalı. Aklıma inanç geni konusu takıldı şimdi. Belki de bazılarımız salak oldukları için değil öyle programlandıkları için dindardırlar. Çok karıştırdım ya umarım benim kabiliyetsizliğimden bağımsız olarak anlattıklarımı anlamışsındır (:

Pink Freud dedi ki...

Ateist tanrı; kitap neyi anlatıyor tam olarak?

AlpereplA dedi ki...

"bir tanrı olsa da" dedikten sonra bir programcıdan falan bahsetmen gibi çelişkilerini hiç sevemedim yıllardır...

Pink Freud dedi ki...

Niye asparagas haber yapan gazeteciler gibi konuştun anlamadım. "beni duyan bir tanrı" kısmını istediğin yerden kesip yorumlayamazsın üzgünüm.d

AlpereplA dedi ki...

"bazen gerçekten istiyorum beni duyan bir tanrı olsa da ondan ne kadar nefret ettiğimi de bilse." dedikten sonra bir programcıdan falan bahsetmen gibi çelişkilerini hiç sevemedim yıllardır...

Al kesmeden de aynı mantık?

Pink Freud dedi ki...

En basitinden nasıl ki simsler bizimle konuşamıyorsa fakat biz onları yönetebiliyorsak aynı hesap bir programcı var ve birey olarak umurunda değiliz diye düşünüyorum.
En ufak bir çelişki yok.
Ben de hem zeki hem müslüman olmanı sevemiyorum yıllardır al aynı mantık.

AlpereplA dedi ki...

Onlar bizimle konuşamasa da onların herşeyini biliyoruz sonuç olarak. Bana göre bir insan onu ne kadar umursuyorsa o da onu o kadar umursuyor.

Pink Freud dedi ki...

tamam farklı düşündüğümüzü biliyorsun zaten, bende çelişki araman niye?

AlpereplA dedi ki...

Benim lafım benimle çelişmene değil kendinle çelişmene zaten benimle çelişmesen müslüman olurdun. Senin söylediğine göre seni tanrı programlamışsa senin herşeyini (senin ondan nefret ettiğin de dahil) bilir zaten. O yüzden öyle birşey istemen çelişki/çelişkiydi.

U Yeah dedi ki...

Şu an bahsettiğin zamanda yaşıyor olsaydım ölmüş olacaktım.
Şu anki zamanda hala yaşıyor olmam bile... :D ilginç...

Pink Freud dedi ki...

Imm ilginç evet hatta yorumun da ilginç.d