Sayfalar

Şeytana Övgü-Sonuna Kadar Satanizm!

Türk eğitim sisteminden başlayıp evrenin varoluş sistemine kadar uzanan bir listede her şeye sinirliyim!
nimet çubukçuyu yok etmek (baş harflerini bilerek küçük yazıyorum saygısızlık olsun, tanrım ya yapabileceğim tek şey bu resmen!), YÖK'ün gelmiş geçmiş tüm üyelerini kapsayan bir soykırım yapmak ve Milli Eğitim Bakanlığı'na dahil her kurumu kuruluşu, yasayı, müfredatı yakmak yıkmak tırmalamak ısırmak istiyorum.
Ne suçum vardı da Türkiye'de doğdum?
Ne suçum vardı da öğrenci oldum?
Ne suçum vardı da ... ?
İnşallah vatana millete hayırlı biri olmam.

Bazen kendimi Öyle Bir Geçer Zamanki' de Mete'ye benzetiyorum. Dişi versiyonuyum adeta.
Hiç cam çerçeve indirdiğim olmadı da bir keresinde okul idaresine kızıp sırayı tekmeleyip devirmiştim falan. Bir de duvarı tekmelerseniz kaybeden sadece siz oluyorsunuz. Otoriteler için de aynısı geçerli. Otoriteyi ya da duvarı tekmelemeye çalışırsanız sızlayan bir bacakla ortada kalırsınız.

Anarşizme ve satanizme işte bu yüzden bayılıyorum. Umarım satanizm denince kafasında kedi kesen piercingli gençler imajı oluşturan birileri okumuyodur bu blogu. Satanizm taa ortaçağ kökenli bir akım. Amaç kiliseye (otoritelere) boyun eğmemek. Bir de bazıları diyor ki "tanrı buysa üstü kalsın şeytan haklı beyler". Ben de hep anlatılagelen mitolojik din öykülerinde şeytanı kendime tanrıdan daha yakın bulurum.

Tanrının karakteristiği masikülen özellikler taşır, şeytansa daha çok feminen bir kimlikle karşımıza çıkar. İslama göre şeytan diye ayrı bir varlık türü yoktur. Bizim iblis dediğimiz yaratık,melekler kadar ibadet ve taatte bulunmuş ve onların mertebesine yükselebilmiş sonra da ademin ondan üstün olduğu söylenince isyan etmiş olan bir cindir.

Sen bir kadınsın hatta kadının tekisin (sen Allah'ın yarattığı bir cinsin) bir adamı seviyorsun bütün zamanını ona harcıyorsun(Allah'a 7-24 pardon ∞-niyaz) sonra o sana, senden daha hoş bulduğu bir diğer adamı (Adem!) tercih ediyor.
-Sana kuma getirdim ona merhaba de! (Senden daha üstün bir şey yarattım ona secde et)
Sonra şeytan çıldırıyor tabi. Haklı değil mi şimdi hangimiz çıldırmazdık? Kulağınızda Muhteşem Yüzyıl'ın ikinci bölüm fragmanında Mahidevran'ın "onun yegane aşkı bendim" serzenişleri yankılansın.
Sonracığıma bizim kadın(şeytan) aynı evde(aynı evrende) yaşamak zorunda olduğu kumasından intikam almaya and içer. İntikam soğuk yenen bir yemek olduğu için kumasının çocuklarıyla uğraşır, onları babalarına saygısız evlatlar haline getirmek için elinden geleni ardına koymaz.
Sürekli kumasından ve onun soyundan (ademoğulları) olanlarla rekabet halindedir kendisinin ve kendi ırkının üstün olduğunu kanıtlamaya çalışır.
Yani bu kadın kıskanç ey ahali! Sevmek suç mu? Şeytan kırılmış kızmış kıskanmış ama sevmiş de...

Neyse gece gece zavallı şeytanın haline ağlamak istemiyorum. Ama ne kadar benziyor değil mi hani erkeğin kaburgasından kadın oluşturulmuş ya tanrı da kendinden bir şeyler katarak yaratıyor canlıları yani en azından bütün yaratıklar onun hayalgücünün ürünü.

Fizy'i, Grooveshark'ı, Lime Wire'ı, Sesli Sözlük'ü kapattılar engellediler. Sayemde blogun akıbeti de böyle olmasın. Evet yazının girişindeki kelimeleri değiştirdim ve yumuşattım siz sansürlü halini okuyacaksınız. Tabii ki benim yüzümden blogspot engellenmez de ne olur ne olmaz biraz tedbirli davranayım.
Umarım vatana millete dünyaya evrene zararlı bir post olur!
Şimdi bunları yazmak yerine iki trigonometri testi çözseydim daha başarılı biri olacaktım. Milletin yüzeysel başarı kriterlerinden bıktım usandım, Boğaziçine girmek istemiyorum, girmek isteyene de sempatiyle bakmıyorum!
Fuck the system.

24 sesleniş:

chtrtm dedi ki...

Bu yazın ortaokul sonda fen lisesi sınavlarına hazırlanan bir arkadasın camdan dısarı sarka bildiği kadar sarkıp avazı çıktığı zamanki bağrışını hatırlattı!
Tesadüfen evlerinin önüden geçerken denk gelmiştim, hala bana bakışı ve haykırışı kulaklarımda.
Zor zamanlar bilirim, lakin geçer demek ukalalığına düşmek istemem.
Çünkü biri biter bir başlar, gelen de geride kalanı aratır!

Ve kadınlıkla, şeytaniliği eşlemek... Rahatsız etti açıkça! Neden derse bazı dindarların(!) yorumlarını bilirim, gözlerindeki kadın imgesini; benzerlik görmek farklı noktadan benzer sonuca ulaşmak rahatsız edici. Belki şeytan algılarımızdan dolayı ama yinede rahatsız edici.
Ama konu kadının özü olunca geçenlerde okuduğum bir yazıyı, özelliklede Boğaziçi'nden yaptığı çağrışımla tekrar hatırladığım yazıyı paylaşmak isterim;http://gueneslipazartesiler.blogspot.com/2010/12/ursula-k.html
Her zaman bir üçünçü yol var demek umut veriyor!
Aklına mukayet ol!

gerisi önemli değil... dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
leon dedi ki...

yazı süper ama
ee peki boğaziçini kazanacak puan gelirse ne yaparsın? (not:boğaziçini istememekteyim ankarada bir üni olsun yeter:)

francesca mckennitt dedi ki...

:)
Şeytanın kötülüklerde bağdaştırılması garip. Bir söz vardır "şeytan yaptırmaz sadece teklif eder" diye. Öyle işte. Ben şeytan diye bir şey olduğuna da inanmıyorum da, neyse :)

Değil mi. Boyun eğmek bir erdem olmamalı. Kendimizi ezmek, küçük hissetmek için yaratılmış olamayız. Yaratılmış mıyız? Bilmem.

Her kelimemi irdeleye irdeleye yorumu bitiremeyeceğim :))

özge dedi ki...

o yeaa beybiiiğğ :D

AlpereplA dedi ki...

1. Madem yaratana sadece onu sevdiği için ibadet etmiş neden yaratanın emrine uymamış?

2. Kuma getirmek tabiri de nedir ya insansın sen sana bir irade verilmişken kendini neden düşürürsün bunu anlamıyorum.

3. "Secde et" orada "onun üstünlüğünü kabul et" anlamındadır ve Adem meleklerden de üstündür. Melekler Adem'in büyüklüğünü görüp kabul etmişlerdir. Fakat Şeytan gözünün önündekini görmemekte direnmiştir.

Olaya önce farklı bir boyut katıp sonra bu durumdan nefret etmek gereksiz... Bence...

Ozan MERİÇ dedi ki...

Fizy'i, grooveshark'ı kapatanlara kızıyosun ama bak sen de aynı mantıkla yazını kapatmışsın yavrucuğum(artık yavrucuğum diyabilirim değil mi... =D) Sansürsüz yazmaya başladığın zaman okuyana daha çok zevk vericek yazıların. Kendine sansür koymaktan biran önce vazgeç ve içinde ne varsa sıkılmadan kus gitsin. Bu senin de yazdıktan sonra aldığın zevki arttıracak emin ol. Hatta biraz da küfür ettin mi dadından yinmez wallaa... =))

deeptone dedi ki...

gerçek dünyaya hoşgeldin.

anarşizm, satanizm vb. tüm aykırı, yeraltı, muhalif akımları ben de severim. aslında, eleştirel düşünceye göre, bilimsel gerçekçiliğe göre bunların hepsi "sapma"dir. :) ama sistemden, iktidardan sapma değil, ilerici düşünceden sapma.

belki ileride yurtdışına gidersin.
:)

konuşuruz. belki "özel" olunca barışırsın biraz dünyayla. :)) daha huzurlu bir muhalif olursun :)

bossa nova dedi ki...

lilith de ifrit olarak değerlendirilir. Adem'in ilk karısı olarak kendini ademe eşit saymış ve ona itaat etmediği için cennetten kovulmuş. işte bu yüzden kadın tee en başından isyankardır. Düşün ki havva itaat etsin diye ademin parçasından yaratılmış.

Profösör dedi ki...

Önce şeytan cin değildir. Şeytan da bir melektir. İsyan etmiş buir melek. Biz ruhumuzdaki isyan dürtüsünü temsil eder. Bir ziyaretcinin dediği gibi bizi kötülüğe davat eder. Eeee bizim de irademiz vardır. Zaaflarımıza göre günah işleriz. Günahsız bir melek olmayacağımıza göre. Günahkar kullarız. Bu arada kadın İslam'da yüceltilmiştir. O bir annedir. Bir tanrı kadar değerlidir.

gerisi önemli değil... dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
AlpereplA dedi ki...

Prof: yanlışın var sanırım. biraz daha araştırırsan şeytanın aslında melek değil cin olduğu çoğu yerde söylenmiştir. Şeytan ateşten yaratıldığı için kendini insandan üstün görmektedir. Dolayısıyla şeytan da bir cindir.

Pink Freud dedi ki...

Yaş tahta; oks stresiyle öss stresi farklı şeyler. Aslına bakarsan benimki öss stresi de değil sadece genel depresyonum okul-gelecek belirsizliğini düşününce iyice azıtıyor.
Bazen yeni insanlarla tanışmaya hazır olmadığımı düşünüyorum.
Yeni oyunlar yeni dedikodular yeni roller... Uğraşmaya gücüm yokmuş gibi.

Ama aynı zamanda bulunduğum yerden de memnun değilim, insanlar açısından değil ama konum açısından.
Rahatsızlığına da anlam veremedim açıkçası çünkü ben burada şeytanı kötüleyen herhangi bir şey söylemedim aksine -başlıktan da anlaşılacağı gibi- övüyorum bile. Dindarların da şeytanı kadına benzettiklerini sanmıyorum bak burada yorum yazan birilerine sor istersen.


Gerisi Önemli Değil; Lucifer'i, Venüsün dişiliğini (burcumda etkisi güçlü gezegenmiş oradan araştırmıştım) biliyordum da Luciferin simgesinin venüs olduğunu bilmiyordum.d
Ayrıca yararlı bilgiler için de teşekkürler :)

Leon; boğaziçine yetecek puan için çok üssü 15 kat daha fazla çalışmam gerek. Çünkü bildiğin yatıyorum ben, dersleri umursamadan.d Ve öss sırf zekayla olacak bir şey değil hatta mantıktan fazla ezber var. Çalışmak şart!.d

Francesca;Senin sorgulamalarını seviyorum ya çünkü onlar sayesinde benim de kafamda şüphe oluşuyor kendi tezlerime ya da antitezlerime karşı. (Çok bi' şeymişim gibi yazdım.d)

Özge; baby baby wild world.

Pink Freud dedi ki...

npv; 3)insanın şeytandan daha üstün olduğunu nereden çıkardın bilmiyorum. Sırf bir yerlerde bir şeyler yazıyor diye sorgulamak gereksiz olmuyor bana göre de...
1)Her sevdiğine itaat etmezsin, özellikle de sevgilin egoist ve narsistse. Böyle birine itaat kişinin aşağılık kompleksi ve zavallılığının belirtisi olur.
2)Burada kendini düşüren kim anlamadım?


Ozan; Evet yavrucum de artık tam benlik .d Bilmiyorum ya küfür falan yazmak istemiyorum. Normal hayatta da çok kullanmıyorum çünkü. Bir de belirli bir çizgim olsun istiyorum serseri mayın gibi oraya buraya ölçüsüzce patlamayayım...

Dbe; yani tabi şeytan da sonuçta pozitivizme aykırı bir valık pardon varlık değil olgu .d
Ben de zaten bir şeylerin varolduğunu kabul ederek değil varolduğunu varsayarak konuşuyorum.
Evet daha özel olunca barışırım dünyayla ama bu "konuşuruz" tam olarak ne anlamda? .d

Bossa nova; aa teşekkürler bunu öğrendiğim iyi oldu :)

Prof; bunca yıl şeytanı melek olarak kabul ettiniz ve hiç düşünmediniz mi "meleklerin kendi iradeleri yoktur görevleri sadece ibadettir" sözünü. Bir meleğin tanrıdan bağımsız bir iradesi bile yokken hangi isyandan sözediyorsunuz?

Pink Freud dedi ki...

npv; 3)insanın şeytandan daha üstün olduğunu nereden çıkardın bilmiyorum. Sırf bir yerlerde bir şeyler yazıyor diye sorgulamak gereksiz olmuyor bana göre de...
1)Her sevdiğine itaat etmezsin, özellikle de sevgilin egoist ve narsistse. Böyle birine itaat kişinin aşağılık kompleksi ve zavallılığının belirtisi olur.
2)Burada kendini düşüren kim anlamadım?


Ozan; Evet yavrucum de artık tam benlik .d Bilmiyorum ya küfür falan yazmak istemiyorum. Normal hayatta da çok kullanmıyorum çünkü. Bir de belirli bir çizgim olsun istiyorum serseri mayın gibi oraya buraya ölçüsüzce patlamayayım...

Dbe; yani tabi şeytan da sonuçta pozitivizme aykırı bir valık pardon varlık değil olgu .d
Ben de zaten bir şeylerin varolduğunu kabul ederek değil varolduğunu varsayarak konuşuyorum.
Evet daha özel olunca barışırım dünyayla ama bu "konuşuruz" tam olarak ne anlamda? .d

Bossa nova; aa teşekkürler bunu öğrendiğim iyi oldu :)

Prof; bunca yıl şeytanı melek olarak kabul ettiniz ve hiç düşünmediniz mi "meleklerin kendi iradeleri yoktur görevleri sadece ibadettir" sözünü. Bir meleğin tanrıdan bağımsız bir iradesi bile yokken hangi isyandan sözediyorsunuz?

deeptone dedi ki...

sen nasıl olmasını yürekten istersen o anlamda.

duyguözbağcı dedi ki...

bu yazıyı çok beğendim, nedense 2 gündür 5 kere falan tekrardan okuyorum.

Profösör dedi ki...

yazdıklarım gayet sarihtir.

chtrtm dedi ki...

Bahis Oks-Oss farkı değil. Anlatmak istediğim o arkadaşın baskı altındaki durumu ve patlaması. O hale gelmesinde tek yuk sınav değildi tabi ki, hikayesi uzun. Kısacası yazın o dönemi ve arkadaşı hatırlattı.

kadın şeytan benzetmende şeytanı kötülediğini söylemedim zaten. Sadece şeytan ve kadın arasında benzerlik kurman, dindar erkeklerin gözünde kadındaki şeytanilikle benzer ilişki gördüğüm için rahatsız oldum. Rahatsızlığım da yaptıgın örnekleme değil, sadece yaptığı çağrışım.
Ufak bir nuans farklı olarak zaten şeytanı kadına benzetmezler, kadında şeytani vasıflar olduğundan yakınırlar ki rahatsız eden çağrışım da bu oldu.
Çünkü toplumda bilincaltına işlemiş bir denklik, senin de farklı yoldan benzer denklikler kurman oturmuşluğu somutladı sadece.

AlpereplA dedi ki...

Senin kafanda kurguladığın şeytan insandan üstün olabilir. Madem farklı şeytanlardan bahsediyoruz boşu boşuna anlatmaya çalışmayayım ben.

Belki de şeytan diye birşey yoktur. Herkes kendinin şeytanıdır.

Pink Freud dedi ki...

Dbe; Olabilir :)

Prof; yanlış yerden edinmişsiniz bilgileri demek ki, üzgünüm.

yaş tahta;bahis tabii ki öss-oks farkı değil. Yıl farkından doğan düşünceler ve onun karaktere yansıması. Bu arada zaten bir erkek tarafından oluşturulan bir dinde kadının şeytani özellikıler taşıması daha doğrusu şeytanın kadınsal özellikler taşıması normaldir.

Npv; Evet belki de farklı şeytanlardan bahsediyoruz. Şeytana bakış açımız ortak olmadıkça şeytan türleri çoğalacak zaten..

Pink Freud dedi ki...

Duygu; yorumu önceden görememişim, çok mutlu oldum böyle deyince. Resmen benden başkası da okuyor bunları :)

Adsız dedi ki...

öss kafası çalışan adamın hoplaya zıplaya geçireceği bir sınav.ezberi,ezberci zihniyeti s.ktir et.
okul hayatımdaki en güzel yıl lise sondu.
2 haftada (en az) bir kitap bitiriyordum.evde internetim de yoktu,kardeşim de sbs ye hazırlanıyordu.her gece resim yapardım hatta en çok istediğim şey öss'den bok gibi bir puan alıp basit de bir bölüm okumaktı ama lise boyunca şöyle büyük bir hata yapmıştım:nereyi istiyorsun diyenlere boğaziçi-matematik diye cevap verdim.neyse sonra puanlar falan geldi annem inanmadı,össde bir olay döndüğüne o gün inandı kadın.
tercih zamanı tıp-mühendislik ve geri kalan diğer zımbırtıları yazmamanın tek yolu vardı,dediğim yeri yazmak.
allah kahretsin ki 40 yılda 1 nokta atışı yağmıştım.12den bile değil daha iyi vurmuştum,ama vurunca olan sana oluyor tabi.orda da bana oldu olan.şu an bölümü,pek çok gerizekalıyla birlikte okuyorum,not hırsları liseninkinin faktöriyelinin kübü kadar.millet çıldırmış hissiyle doluyorum 3 senedir.
neyse,her gün kendimi kandırıyorum iyi bölüm,oku geç diye.her gün yemiyorum ama arada oluyor dalgın olduğum günler falan.
kısacası bu okul her insanın en ince teline dokunuyor:ego.o kadar.

Pink Freud dedi ki...

İşte ben de birsürü akademik kariyer peşinde koşan insan arasında olmak istemediğimden boğaziçini sevmiyorum gel sınava girmeden oku deseler gitmem o derece yani. Hırs yuvası.